,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 16 °C

Kalın: "ABD'nin Filistin halkının korunmasına ilişkin tasarıyı veto etmesi şaşırtıcı değil"

Kalın: "ABD'nin Filistin halkının korunmasına ilişkin tasarıyı veto etmesi şaşırtıcı değil"
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin, Filistin halkı için koruma talep eden Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) tasarısını veto etmesinin şaşırtıcı olmadığını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Kalın, ABD'nin Filistin halkının korunmasına ilişkin tasarıyı veto etmesine ilişkin, "ABD yönetiminin Filistin halkının korunmasına ilişkin tasarıyı veto etmesi şaşırtıcı değil." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin, Filistin halkı için koruma talep eden Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) tasarısını veto etmesinin şaşırtıcı olmadığını belirterek "Bu, haklının değil güçlünün yanında olduklarını bir kez daha teyit ediyor." dedi.

Kalın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Filistin halkı için koruma talep eden BMGK tasarısının ABD tarafından veto edilmesine tepki göstererek "ABD yönetiminin, Filistin halkının korunmasına ilişkin tasarıyı veto etmesi şaşırtıcı değil." değerlendirmesinde bulundu.

İbrahim Kalın, şunları kaydetti: "Bu, haklının değil güçlünün yanında olduklarını bir kez daha teyit ediyor. Filistin halkı ve Kudüs yalnız değildir. Haklı davalarına desteğimiz devam edecek."

Dışişleri Bakanlığı: Tasarının veto edilmesinin izahı yoktur

Dışişleri Bakanlığı da yaptığı açıklama ile ABD'nin Filistinlilerle ilgili Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyine sunulan karar tasarısını veto etmesine tepki gösterdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Gazze'de 14 Mayıs'ta yaşanan katliam sonrası Kuveyt'in BM Güvenlik Konseyine sunduğu karar tasarısının ABD'nin oyuyla veto edilmesini esefle karşılıyoruz." denildi.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Uluslararası barış, istikrar ve güvenliğin korunmasında birincil derecede yetkili ve sorumlu kurum olan BM Güvenlik Konseyinde, barışçı gösteri hakkını kullanan masum sivilleri hedef alan katliamın kınanmasını içeren ve BM Genel Sekreterine işgal altında yaşayan Filistinlilerin güvenlik, korunma ve refahının sağlanmasını teminen uluslararası koruma mekanizması dahil önerilerde bulunma çağrısında bulunan tasarının veto edilmesinin izahı yoktur."

Bakanlık açıklamasında, Türkiye'nin başta BM Genel Kurulu olmak üzere bütün platformlarda Filistin davasının takipçisi olmayı sürdüreceği belirtildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55