,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 22 °C

Kahta'da Tarım Teknolojileri Fakültesi kurulacak

Kahta'da Tarım Teknolojileri Fakültesi kurulacak
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın Türkiye’de ilk defa açılacak olan Tarım Teknolojileri Fakültesinin Kahta’da hizmete gireceğini söyledi.

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde yapılan yatırımlar ve yapılması beklenen projeler ile ilgili toplantı düzenlendi. TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın Türkiye’de ilk defa açılacak olan Tarım Teknolojileri Fakültesinin Kahta’da hizmete gireceğini söyledi.

Kahta Kaymakamlığı tarafından 2015 yılından bu yana düzenli olarak yapılan toplantının 4'üncüsü TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın Başkanlığında Kahta Öğretmenevinde gerçekleştirildi.

Yapılan toplantıya; Adıyaman Milletvekilleri Adnan Boynukara, Salih Fırat, İbrahim Halil Fırat, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta Belediye Başkan Vekili Hamza Özer, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen kurum amirleri, STK temsilcileri basın mensupları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya tarafından Kahta’da yapımı tamamlanan projeler, yapılan yatırımlar ve yapılması beklenen projeler slayt eşliğinde tanıtıldı.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın Kahta’da gelecek vizyonu oluşturmaya çalıştıklarını kaydederek, “Tüm milletvekili arkadaşlarımızla birlikte, teşkilatlarımızla, STK’larımızla, bürokrasisiyle, hep birlikte Kahta’nın ihtiyaçları, sorunları, bu sorunların çözümü noktasındaki önerileri, burada istişare edeceğiz. İstişarelere son derece önem veriyoruz. Düşüncesi ne olursa olsun hepimiz burada yaşıyorsak, burada en güzel hizmeti nasıl sunabiliriz hesabını hep birlikte yapacağız. Burada iyi bir uyum ve koordinasyon sağlamamız gerekiyor.” dedi.

Yapımı tamamlanan ve devam eden kamu yatırımlarının görüşüldüğü toplantıda konuşan TBMM Aydın, Kâhta’da gölet manzaralı 40 dönüm üzerinde sosyal donatıları ile birlikte “İbrahim Halil Mesire Alanı” adı altında büyük bir sosyal alanın inşa edileceğini söyledi.

Proje hakkında bilgi veren Aydın, “Ebu Sadık Mesire alanı ile hemşerilerimiz rahat bir nefes aldı. Şimdi İbrahim Halil Mesire Alanını da başlatacağız. Burada 40 dönümlük bir alanda mesire yeri yapacağız. Projemiz ve her şey hazır. Kahtalı hemşerilerimiz ailecek dinlenebilecekler. Mesire alanında restaurant, kafe, yürüme yolu, oturma alanı, çocuk oyun alanı, kurban kesim yeri, otopark, voleybol sahası, basketbol sahası ve çay ocağı olacak.” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, “Bildiğiniz  gibi  Türkiye 2008 den beri küresel güçlerin hedefindedir, daha önce bu güçler Brezilya ve Arjantin’i hedef aldılar ve amaçlarına kısmen ulaştılar. Çünkü Türkiye, Brezilya ve Arjantin onların kirli oyunları bozan ülkelerdi. O ülkelerde çıkarttıkları eylem ve gösteriler ile devlet başkanlarını indirdiler. İşte o oyunlar bugün Türkiye’de sergilenmektedir. Türkiye üzerine oyunlar üzerine oyun oynadılar fakat hiç birinde başarılı olamadılar. Bizlerde tüm bunların farkında olup uyanık olmamız gerekir.” ifadelerini kullandı.

“Katar üzerinden Türkiye hedef alınıyor”

Son günlerde Katar üzerinden Türkiye'nin hedefe  alındığını ifade eden Boynukara, Katar olayının bir hırsızlık projesi olduğunu söyledi. Boynukara, “Türkiye bu hırsızlığa seyirci kalmadığından dolayı  Katar’ın yanında  durmaktadır. Onların Katar’a  yaptığı  bu yaptırımların tek sebebinin teröre destek verdiğinden dolayı yapıldığını iddia ediyorlar. Müslüman Kardeşler ve Hamas’tan bahsediliyor. Biri çıkıp söylesin Müslüman Kardeşler şurada şu terör olayını gerçekleştirdi. Hamas ise zaten son zamanlarda tümden sivil siyaset ile mücadelesini sürdürmektedir. Bunların ikisi de sivil siyaset üzerinden iktidar mücadelesi vermektedir. Bunlara örgüt dediklerine bakmayın ikisi de siyasi partidir. DAEŞ’i kimin ürettiğini, kimin peydahladığını biz gayet iyi biliyoruz, PKK’ya şu an gözümüzün önünde silah veriyor. Bizim açımızdan kimin teröre destek verdikleri açık  ve net. Bölgemizde terörün ana sorumlusu  ABD’nin Suriye ve Irak’ta uyguladığı kanlı ve kirli politikadır.”

Toplantı sonunda TBMM Başkanvekili Aydın Türkiye’de ilk defa açılacak olan Tarım Teknolojileri Fakültesinin Kahta’da hizmete gireceğini ve Hükümet Konağı civarında 650 metre uzunluğunda bir alt geçit ile üst kısmına da bir meydan yapılacağı müjdesini verdi. (İLKHA)  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55