,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2247.662
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1788
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C

Kahta'da park ve mesire alanı projesi ilgi görüyor

Kahta'da park ve mesire alanı projesi ilgi görüyor
Adıyaman Kahta'da geçen yıl yapımına başlanan Ebu Sadık Parkı ve Mesire Alanı bitmeden hafta sonları yoğun ilgi görüyor.

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde yapımına devam edilen Ebu Sadık Parkı ve Mesire Alanı projesi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Geçtiğimiz yıl yapımına başlanan Ebu Sadık Parkı ve Mesire Alanı çalışmalarında sona yaklaşılırken, açılışı henüz yapılmadığı halde vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği park hafta sonları dolup taşıyor.

Kahta Belediyesi ve Kahta Kaymakamlığının ortak projesi olarak hayata geçirilen park ve mesire alanı Kahta’nın doğusunda yer alıyor.  Atatürk Barajı manzaralı olan park, aynı zamanda Ebu Sadık Türbesinin yakınında yer alıyor.

Kahta’da ilk defa böyle bir yerin yapıldığını belirten vatandaşlar bu alanın stres atmak ve piknik yapmak için çok güzel bir yer olduğunu söylediler.

Kahtalı Taha Ayaz, “Kahta’da ilk defa böyle güzel bir yer yapıldı. Herkes beğeniyor, çok güzel olmuş. Gelen giden burada piknik yapıyor. Yapandan Allah razı olsun, kafa dinliyoruz. Fakat burası eksik gibi geldi bana. Yan taraflarında yeşillik falan yapılabilirdi.” dedi.

Kamil Yıldız adlı bir diğer vatandaş ise “Şu an güzel olmuş, ama biraz daha geniş, daha kapsamlı yapılabilirdi. Yetkililerin bu konuda da adım atması gerektiğini düşünüyorum. Toplum olarak böyle şeylere ihtiyacımız var. Gördüğünüz gibi iki üç haftadır bayağı bir yoğunluk var. Halkımız böyle yerlere gerçekten muhtaç olduğundan dolayı buraların biraz daha da genişletilmesi lazım.” şeklinde konuştu.

Eşref Öner de “Kahta için güzel bir yer yapılmış burada. Ama tabi eksiğimiz de var. Tam diyemeyiz. Baraja yakın bir yer burası, geliştirilebilir. Baraj kenarında da aynı şekilde yapılmasını istiyoruz.” diyerek talebini dile getirdi.

Ailesiyle piknik alanına geldiklerini söyleyen Mehmet Altın, “Çoktandır ben buraya gelmemiştim. Çok güzel bir şey yapmışlar. Hafta sonları millet gelip burada piknik yapıyor. Hava değişikliği oluyor millet için. Biz de buraya ailece geldik, yelleme yaptık, çay kaynattık, içiyoruz.” dedi.

Parka ilk defa geldiğini belirten Mustafa Kayı isimli bir diğer vatandaş ise “Bu parka ilk defa geliyorum. Çocuklarımı gezmeye çıkarttım. Çocukların canı sıkıldığı zaman geliyoruz, gelmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55