,
  • BIST 9774.34
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 24 °C

Kahramanmaraş'ta 'Yeni Medyanın Önemi' konulu seminer düzenlendi

Kahramanmaraş'ta 'Yeni Medyanın Önemi' konulu seminer düzenlendi
Kervan FM Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Korkmaz, HÜDA PAR Kahramanmaraş İl Başkanlığında parti üyelerine yönelik 'Yeni Medyanın Önemi' konusunda bir seminer verdi.

Yerel ve Ulusal Medya hakkında bilgilendirmede bulunan Ökkeş Korkmaz, yerel medyanın öneminin büyük olduğuna dikkat çekerek medyanın gücü hakkında bilgilendirmede bulundu.

Dijital medyanın önemine de değinen Korkmaz, medyanın aktif bir şekilde kullanılması gerektiğini ifade etti.

İyi ile kötünün ve hakla batılın mücadelesinin yeni başlamadığının altını çizen Korkmaz, insanlık var olduğundan bugüne kadar bu mücadelenin devam ettiğini belirtti.

Bu mücadelenin geçmişte farklı olup yarınlarda da daha farklı şekillerde tezahür edebileceğini ancak ne olursa olsun hakla batılın, iyi ile kötünün mücadelesinin hep devam edeceğini vurgulayan Korkmaz, kişinin nerde, hangi tarafta durduğunun önemli olduğunu; durduğu taraf hak ise gerekli gayretin gösterilmesi gerektiğini söyledi.

video

Kullanılan medya araçlarının ücretsiz sunulan hizmetlerinin bir hediye olmadığına ve bu mecradan milyon dolarlar kazanan firmaların bu tür hizmetlerine şüpheyle yaklaşılması gerektiğini söyleyen Korkmaz, izletilen çizgi filmlerin de masum olmadığını ve her çizgi filmde bilinç altına verilen bir mesajın bulunduğunu belirtti.

Medyada çıkan haberlere aslı astarı araştırılmadan inanılmaması gerektiğini belirten Korkmaz, şüpheli haberlerin toplumda ifsat projelerinin öncülüğü için kullanıldığını ve her Müslümanın bu gibi haberlere karşı dikkatli olunması yönünde uyarılarda bulundu.

Korkmaz, "Bir haber gördüğümüzde önce inanmayacağız. Doğru olmadığını bileceğiz, öyle düşüneceğiz. İyi niyetle, hüsnü zanla yaklaşacağız ve sonrasında araştıracağız. Bu görüntüler ya da bu sesler eğer doğruysa ona göre tavrımızı ortaya koyacağız ama doğru değilse bunun yayılmasına asla aracılık etmeyeceğiz. Bir deyim var: 'Yalan dünyayı üç kez dolaşır, doğru henüz ayakkabısını giyemezmiş' derler. Çünkü günah olarak da bu bize yeter. Ama araştıracağız, soracağız, soruşturacağız ve sonrasında eğer buradan ortaya çıkan bilgiler gerçekse işte ona göre tavrımızı alacağız." dedi.

"Size ücretsiz olarak sunulan herhangi bir ürüne biraz daha şüpheyle yaklaşmanız gerekiyor"

Ücretsiz bir şekilde sunulan bir uygulama ya da izletilen bir çizgi filmin masum olmadığının altını çizen Korkmaz, "Dolayısıyla size ücretsiz olarak sunulan herhangi bir ürüne biraz daha şüpheyle yaklaşmanız gerekiyor. Çünkü bir yerden sonra, sizin mesela cep telefonlarınızdan mikrofonların kullanabilme, fotoğraflarınıza, videolarınıza erişebilme izni istiyor, izin veriyorsunuz. Bakın belki evliyseniz, eşinize dahi gösteremeyeceğiniz bir fotoğrafı veya videoyu hiç tanımadığın insanlar senin telefonundan izleyebiliyor, görebiliyor. Bu noktada hepimizin üzerine düşen çok önemli görevler var. Eğer mahremiyet ile ilgili sıkıntılarımız ve sorunlarımız varsa, buna göre dikkat etmemiz lazım" şeklinde konuştu.

Yapılan ikram ve hatıra fotoğraf çekiminn ardından sona eren programa, HÜDA PAR Kahramanmaraş İl Başkanı Nusrettin Üdürgücü, İl Başkan Yardımcısı Âdem Kılınç, parti üye ile gönüllüleri ve basın mensupları katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55