,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 22 °C

Kahraman: "Büyük bir coğrafyaya karşı mesuliyetimiz var"

Kahraman: "Büyük bir coğrafyaya karşı mesuliyetimiz var"
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman’ın Mardin’deki temasları sürüyor. Bir otelde STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya gelen Meclis Başkanı Kahraman, ardından Birlik Vakfı Mardin Şubesi’nin açılışını gerçekleştirdi.

​Mardin’de temaslarına devam eden Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, Türkiye’nin büyük bir coğrafyaya karşı mesuliyeti olan bir ülke olduğunu belirtti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman’ın Mardin’deki temasları sürüyor. Bir otelde STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya gelen Meclis Başkanı Kahraman, ardından Birlik Vakfı Mardin Şubesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Öğle namazını tarihi Kasımiye Medresesi’nde kılan Kahraman, Gençlik Merkezini ziyaret ettikten sonra özel uçakla Ankara’ya geçti.

Meclis Başkanı Kahraman'a TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, TBMM İdare Amiri ve Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Mardin Valisi Mustafa Yaman, Artuklu Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Artuklu Kaymamı ve Belediye Başkanvekili Şakir Öner Öztürk, Derik Kaymakamı Hakan Kafkas ve il protokolü eşlik etti.

İlk olarak bir otelde STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya gelen Meclis Başkanı Kahraman, basına kapalı yapılan buradaki toplantının ardından Birlik Vakfı Mardin Şubesi’ne geçerek, şubenin açılışını gerçekleştirdi.

Masadaki Birlik Dergisi’ni eline alan Kahraman, derginin Mardin Şubesinin değil İstanbul Şubesince çıkartıldığını öğrenince, "Yakalandık, neyse bu suçluyu sonra ararız" şeklinde espri yapması salondakileri güldürdü.

“Büyük bir coğrafyaya karşı mesuliyetimiz var”

Sivil toplum kuruluşlarının milli ve manevi meselelerde omuz omuza vererek çalışması gerektiğini belirten Kahraman, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Büyük ülkeyiz, lokomotif bir ülkeyiz, güçlü bir devletiz. Gönül coğrafyamız çok geniş hudutlarımız 800 bin kilometre kare olarak gözükse de biz çok büyük bir coğrafyaya karşı mesuliyeti olan bir devletiz. Bu mesuliyetin icabını da elhamdülillah yerine getiriyoruz. Gençliğe ehemmiyet verilmesi lazımdır. Gençlik, her ülkenin geleceğidir ve her ülkenin de birinci meselesi de eğitimdir, maariftir. Ağaç yaşken doğrulur ve öyle büyür. Onun gibi gençlerimizin doğru, istikameti tam bir şekilde yetiştirmemiz lazımdır. Fikri faaliyetler insanların ruhuna hitap eder. Elbisesi, ayakkabısı fiziki şartlar bunlar mühim değil, mühim olan ruhtur, kalptir, manaya olan bağlılıktır.”

“Ülkenin birliğe ve beraberliğe ihtiyacı var”

Mardin’in kadim, düşünce ve irfan şehri olduğunu vurgulayan Kahraman, Mardin’in meselelerin özüne vakıf olduğunu söyledi.

Kahraman, “Mardin’imiz, milli meselelerde manevi sahalarda fevkalade uyanık ve değerli bir şehir. Güzel hizmetler nasip olur inşallah. Çünkü ülkenin birliğe beraberliğe ihtiyacı var. Birlik ve bütünlük içerisinde olacağız ve bölünmeyeceğiz. Evelallah, Mardin’imiz bunun gereğini yerine getirir.” dedi.

“Kudüs bizimdir”

Mardin Artuklu Rektörü ve Birlik Vakfı Mardin Şube Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ise şunları söyledi: “Önümüzdeki günlerden itibaren 15 günde bir dostlar meclisimiz vardır. Bunu icra ediyoruz ve icra etmeye devam edeceğiz. Bu binada ilk verdiğimiz konferansımız ‘Kudüs bizimdir’ başlığıyla oldu. Kudüs’ün bizim olduğunu sizlerle o gün paylaştık. Bunda sonra İnşallah önümüzdeki salı gününden itibaren tekrar dostlar meclisimiz devam edecektir.”

Kasımiye Medresesi’ni de ziyaret etti

Birlik Vakfı Mardin Şubesi’nin açılışının ardından öğle namazını eda etmek için tarihi Kasımiye Medresesi’ne geçen Kahraman, medrese hakkında bilgi aldı. Medrese ziyaretinin ardından Gençlik Merkezine geçen Kahraman, ardından özel uçakla Ankara’ya geçti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55