,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2330.986
  • Dolar 32.3639
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 15 °C

Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Paşazade'den Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a ziyaret

Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Paşazade'den Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a ziyaret
Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade ile birlikte Ayasofya Camii'ni ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Dualarımızda Azerbaycanlı kardeşlerimizi anıyoruz, İnşallah topraklarına yeniden kavuşurlar." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ni ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ile Paşazade, 86 yıl aradan sonra yeniden ibadete açılan Ayasofya Camii'nde öğle namazını kıldıktan sonra caminin bölümlerini gezdi.

Başkanlığın web sitasindeki bilgiye göre camiyi ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Erbaş, Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı ve Azerbaycan Şeyhülislamı Allahşükür Paşazade'nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Erbaş, Paşazade ile birlikte Ayasofya Camii'ni ziyaret ettiklerini ve namaz kıldıklarını, Ayasofya Camii'nin ihtişamını birlikte gördüklerini dile getirerek, "Ayasofya, 24 Temmuz 2020 Cuma günü itibarıyla 86 yıl sonra yeniden ibadete açıldı. Büyük bir açılış yaptık. Dünya çapında Müslümanları mutlu eden, sevindiren ve milletimizin büyük bir beklentisinin yerine gelmiş olduğunu müşahede ettik. Şeyhülislam Allahşükür Paşazade hazretleri o gün gelmeyi çok arzu etti ama nasip bugüneymiş" dedi.

"Dualarımız, Azerbaycanlı kardeşlerimizle"

Bugünlerde Ermenistan'ın Azerbaycan'a yapmış olduğu saldırılara dikkat çeken Erbaş, şunları söyledi:

"Ermeniler zalimce sivil, çocuk, kadın demeden yerleşim yerlerine attığı bombalarla Azerbaycanlı kardeşlerimizi şehit ediyor. Büyük bir mücadele var. Azerbaycan ordusu bu işgali ortadan kaldırmak için var gücüyle gayret ediyor. Bizim de Türk milleti olarak tüm Türkiye vatandaşları olarak desteğimiz hep Azerbaycan'adır. Dualarımızda Azerbaycanlı kardeşlerimizi, Azerbaycanımızı anıyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu işgal son bulur ve Azerbaycan topraklarına, beldelerine yeniden kavuşur."

Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade de Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a minnettarlığını dile getirerek, "Ayasofya'da namaz kılmak, ibadet etmek Türkiye'nin gururudur. Başka dinde olan insanlar bunu başka bir şekilde dile getirirler ama bu atılan adım, düzgün bir adımdır. Ben destekliyorum" dedi.

Ermenistan'ın Azerbaycan'ı işgaline değinen Paşazade, "Azerbaycan bugün bir hak mücadelesi veriyor. Azerbaycan işgal olmuş Karabağ topraklarını azad etmeyi istiyor ve inşallah edecek. Ermeniler tarafından işgal edilmiş bu topraklarda Hocalı soykırımını yaptılar. Yakın zamanda ise muharebe yapılan yere 100 kilometre uzaklıktaki yerlerde sivil insanları gece vakti bombaladılar. Toplu ölümler var, şehit olanlar var. Azerbaycan öz toprağını azad etme azmindedir. Başkumandan İlham Aliyev'in rehberliğinde bunu başaracaktır" diye konuştu.

"Türkiye-Azerbaycan arasındaki kardeşlik, yeni bir tarih yazdı"

Azerbaycan'ın en yakın dostunun Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduğunu ifade eden Paşazade, şunları kaydetti:

"Azerbaycanlıların sevdiği ve büyük değer verdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bir şeyhülislam olarak, Kafkas Müslümanları adına, Azerbaycan halkı adına başta Erdoğan Hazretleri olmak üzere bütün Türk halkına minnettarlığımı bildiririm. Bu çetin günde bize öz kardeşlik elini uzattılar. Biz, bu dostluğu hissettik ve bundan kuvvet aldık. Topraklarımızı inşallah azad edeceğiz. Türkiye-Azerbaycan arasında olan bu kardeşlik, yeni bir tarih yazdı. İnşallah bu tarih ebedi olacak, yaşayacak. Her iki devlet yaşayacak, her iki devlet dünyada tanınacak. Karabağ topraklarımız da azad olacak inşallah. Sizden her türlü manevi yardımı istiyoruz, dualar istiyoruz, ses istiyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55