,
  • BIST 9094.18
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Kadir Gecesi camilerde idrak edildi

Kadir Gecesi camilerde idrak edildi
Covid-19 kısıtlamalarının büyük oranda kalkmasıyla birlikte iki yıl aranın ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Malatya’da da Kadir Gecesi, camilerde huşuyla idrak edildi.

Ramazan ayının 27’nci gecesine denk gelen ve Kur’an-ı Kerim’de “Bin aydan daha hayırlı” olduğu bildirilen Kadir Gecesi, tüm İslam aleminde olduğu gibi Malatya’da da 7’den 70’e Müslümanlar tarafından camilerde idrak edildi.

Malatya’daki tüm camilerde olduğu gibi Yeni Camii’nde de Kadir Gecesi programı düzenlendi. Necati Gök Kur’an Kursu Görevlisi Hafız Sait Uçar’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Kernek Camii Müezzini Furkan Çunuk ile İlahiyat Fakültesi öğrencisi Efruzcan Salih Bıyık’ın Mevlid-i Şerif ile ilahilerin seslendirilmesiyle devam etti.

Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Battalgazi ilçe Müftüsü Hüseyin Özdemir, fecrin ilk ışıklarına kadar ibadet ve dua yapılması tavsiyesinde bulundu.

“Peygamber Efendimiz Ramazan’ın son 10 gününü itikafta geçirirdi”

Büyük ihtimal Kadir Gecesi'nin içerisinde bulunduğu bir gecede bulunduklarını kaydeden Battalgazi İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir, “Allah’ın (Celle Celalauhu) Resulü Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Ramazan’ın son 10 günü geldiği zaman itikafa girer, kendisini mescidin bir köşesine kapatır, orada Kur’an okumakla ve ibadet etmekle meşgul olurdu. Onun en büyük hedefi ve amacı Kur’an'ın indiği Kadir Gecesi'ne isabet ettirmek, duasının makbuliyetini o geceye isabet ettirmek ve biz müminlere de en büyük tavsiyesiydi.” dedi.

Allah Resulü’nün Kadir Gecesi'ni Ramazan’ın son 10 günündeki tekli gecelerde aradığını ve bizlere de bu gecelerde aranması tavsiyesinde bulunduğunu belirten Özdemir, “İslam alimlerimizin büyük bir çoğunluğunun kanaati, tarihte Kadir Gecesi ile alakalı anlatılan işaretlerde ve alametlerde Kadir Gecesi’nin 27’inci gece olması yüksek. İnşallah bizleride bu geceye isabet ederiz. Dualarımızın kabulünü Rabbimizin nezdinde inşallah sağlarız.” temennisinde bulundu.

“Yüce Rabbim bizleri bu geceyi hakkıyla idrak eden kullarından eylesin”

Özdemir, “Kur’an derki: ‘Kadir Gecesi kendi değerini Kur’an’dan alır. Zira biz Kur’an'ı Kadir Gecesi'nde indirdik.’ Kadir Gecesi'nde indirilen Kur’an bu gece kadru kıymetini ve bütün değerini Kur’an’dan alır. O halde her bir mümin Kadir Gecesi ile alakalı bir arayış içerisinde olmalı. Ramazan’da ibadetiyle Kur’an ile meşgul olan her bir mümin Kadir Gecesi ile alakalı bütün arayışı, Kur’an’la ilgili bir arayışa dönüştürmeli, Kur’an'ı öğrenmeli, Kur’an ahkamını öğrenmeli, Kur’an'ın hayata ilişkin anlattıklarını öğrenmeli ve Kadir Gecesi ile alakalı arayışını bütün bir hayata yansıtabilecek ve hayatının tamamına dönüştürebilecek bir Kur’an iklimine dönüştürebilmelidir. Yüce Rabbim bizleri bu geceyi hakkıyla idrak eden kullarından eylesin.” duasında bulundu.

Özdemir, “Peygamber Efendimiz şöyle buyuruyor. ‘Bir gün minberine doğru çıkarken, Hazreti Cebrail (Aleyhisselam) gelip bana dedi ki: ‘Meleklerin sağnak sağnak yağdığı, şeytanların zincire vurulduğu, Allah’ın rahmetinin ve mağfiretinin sonuna kadar açıldığı, ibadetiyle, kıyamıyla, orucuyla, bir kul olabilme noktasında kendisi için bütün imkanların devreye sokulduğu o Ramazan ayında kendisini affettirmeyen kula yazıklar olsun!’ diye buyurdu.

"Bu geceyi fecrin ilk ışıklarına kadar ibadet ve duayla geçirelim”

Fecrin ilk ışıklarına kadar geceyi ibadet ve duayla geçirilmesi tavsiyesinde bulunan Özdemir, “Eve gittiğimizde fecrin ilk ışıltısının parladığı o ilk ana kadar elimizden geldiği kadar gece ibadetlerine önem verelim, Kur’an-ı Kerimi okuyalım ve Rabbimize yalvara yalvara duada bulunalım.” dedi.

Yatsı ezanının okunmasıyla hatimle kılınan teravih namazını kılan cemaat, geceyi ibadet ve duayla ihya etti. (İLKHA)

...

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55