,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 11 °C

"KADEM'in kamu spotları şiddeti artırdı"

"KADEM'in kamu spotları şiddeti artırdı"
Yazar Sema Maraşlı, geçtiğimiz gün Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu'nun KADEM binası ve uluslararası kuruluşlardan fon alma hakkında yaptığı açıklamalara sosyal medya hesabından bazı soru ve eleştiriler yöneltti.

Yazar Sema Maraşlı, KADEM'in yayımladığı kamu spotlarının şiddeti artırdığını ve kadınların zihninde erkek düşmanlığı oluşturduğunu savunarak, "Bu proje için Avrupa Birliği'nden ne kadar aldınız?" diye sordu.

"KADEM'e bu yüklü bağışları kimler ve neden yapıyor?"

KADEM'in, basın açıklamasına binanın kirası ile iddialara cevap vererek başladıklarını, "Kira değil, bağışlarla özel bir şahıstan satın alınmıştır." dediklerini hatırlatan Maraşlı,  "Ne zaman satın alındı?" diye sordu ve şunları ekledi:

"KADEM 2015 de kira ile çıkan haberleri yalanlamadı. Anlaşıldığına göre bina sonradan alınmış. Aylık kirası 50 bin dolar olan binayı bu özel şahıstan kaça aldılar? KADEM'e bu yüklü bağışları kimler ve neden yapıyor? Karşılığında ne alıyorlar? KADEM hayır faaliyeti olan bir vakıf değil. Sadece kadınlar üzerine projeler yapıyor. Konu ile ilgili basına bir tek belge bile göstermediler."

Yine KADEM'in basın açıklamasında yaptığı, "KADEM hiçbir uluslararası vakıftan fon almamıştır. Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler, İslâm Kalkınma Bankası gibi uluslararası organizasyonların ülke STK’larına sağladıkları fonlara gelince,her STK gibi proje yazıp gönüllü toplumsal hizmetlerimize finansman sağlamaya çalışıyoruz." ifadelere atıfta bulunan Maraşlı, KADEM'in tartışmalara neden olan kamu spotlarının da linkini paylaşarak şunları söyledi:

"Bu proje için Avrupa Birliği'nden ne kadar aldınız?"

"KADEM, 'bazı cinslerin bazı cinslerden öğreneceği var' diyerek erkekleri ayıya benzettiği hatta daha aşağı gördüğü ve şiddeti erkek cinsiyetine bağladığı proje karşılığı Avrupa Birliği fonundan ne kadar finansman sağladı, ne aldı? (https://youtu.be/zMBFe1y8N_w)

KADEM güler yüzlü nezaketli erkeklerin bile evde bir canavara dönüştüğünü resmettiği 'hangi yüzle' kamu spotu projesi için Avrupa Fonundan ne kadar para almış? Kanmayın güler yüzlerine erkeklerin hepsi şiddet yanlısı bilinçaltı mesajını yaymak için ne almış? (https://youtu.be/rnw_Q-2cFiY)

'Erkeksen Öfkeni Yen' projesi. Öfke sadece erkeklerin problemi midir? Kadınların da öfkesini yenmesi gerekmiyor mu? Öfkeyi, şiddeti sadece erkeklerin üzerine yıkarak ne yapmaya çalışıyorsunuz? Bu proje için Avrupa Birliği'nden ne kadar aldınız? (https://youtu.be/rPUn5BKFDDw)

"Kamu spotları şiddeti artırdı"

'Şiddetin ne kadar kötü olduğunu göstermek için yaptık' deyip çıktılar, bir özür bile dilemediler. Ayrıca şiddeti göstermenin şiddeti artırdığı bilimsel bir gerçektir. Bu kamu spotları şiddeti artırdı ve kadınların zihninde erkek düşmanlığı oluşturmaktan başka bir işe yaramadı." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55