,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 20 °C

Kaçak silah ve uyuşturucu operasyonu

Kaçak silah ve uyuşturucu operasyonu
Gaziantep'te açtıkları imalathanede kurusıkı tabancaları gerçeğine dönüştürdükleri öne sürülen 2 şüpheli ile uyuşturucu satışı ve hırsızlık yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 5 şüpheliden 2’si tutuklanarak cezaevine konuldu.

Gaziantep'te açtıkları imalathanede kurusıkı tabancaları gerçeğine dönüştürdükleri öne sürülen 2 şüpheli ile uyuşturucu satışı ve hırsızlık yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 5 şüpheliden 2’si tutuklandı.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentteki 2 farklı iş yerinde kaçak silah imalatı yapan 2 şüpheli ile uyuşturucu satışı ve hırsızlık yapan 5 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi.

Kaçak silah imalatı yapan şüphelilere yönelik gerçekleştirilen operasyonla ilgili yapılan açıklamada, “İlimiz genelinde izinsiz olarak ateşli silah ve mermileri imal etme, nakletme, satma suçlarını işleyen şahıslara yönelik Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce yapılan çalışmalar sonucu, kurusıkı tabancalarda ve kurusıkı tabancalara ait fişeklerde tahrifat yaparak gerçek tabanca ve fişeklere dönüştürüp pazarladıkları ve bu şekilde haksız kazanç elde ettikleri tespit edilen E.H. ve Ş.E isimli şüpheli şahısların ikametlerine ve işyerlerine yapılan operasyonlarda bir adet gerçek tabanca, 5 adet kurusıkıdan çevirme namlusu açık tabanca, bir adedinin seri numarası kazınmış olan toplam 33 adet kurusıkı tabanca, 45 adet şarjör, 2 adet ruhsatsız av tüfeği ve bir adet şarjör, 134 adet tabanca fişeği, 145 adet kurusıkı tabancalara ait fişek, çok sayıda gerçek ve kurusıkı tabancalara ait tabanca parçaları ile tabanca parçalarını birleştirmede kullanılan aletler ele geçirildi.” denildi.

Operasyonda gözaltına alınan E.H. ve Ş.E. isimli şüphelilerin, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konulduğu belirtildi.

Uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda da bir miktar uyuşturucu ile silahlar ve çok sayıda çalıntı malzeme ele geçirildiği bildirildi.

Açıklamada, “Akkent Mahallesi 400 Cadde üzerinde berber olarak faaliyet gösteren bir işyerine yapılan operasyonda çok sayıda uyuşturucu yakalanmış, operasyon yapılan işyerinde hırsızlık malı olduğu değerlendirilen bir adet cep telefonu, 2 adet tablet, bir adet ses düzenleyici, 5 adet amfi, 2 adet hoparlör, bir adet LED TV, bir adet kamera ayağı, 4 adet bilgisayar kasası, bir adet monitör, 3 adet yazıcı, 2 adet klavye 2 adet uydu kutusu, bir adet video oynatıcı, bir adet ses düzenleyici, 2 adet DVD oynatıcı, 3 adet dağıtıcı kutusu, 3 adet adaptör, 3 adet projeksiyon, 2 adet fan, bir adet kompresör, bir adet siren, 9 adet batarya, 3 adet Laptop, bir adet televizyon, 13 adet kredi kartı ve 48 adet çeşitli elektronik malzeme ele geçirildi.” denildi.

Yapılan araştırmalarda ele geçirilen malzemelerin 6 işyeri ile 2 farklı evden çalındığı tespit edildiği ve malzemelerin sahiplerine teslim edildiği belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Olayla ilgili Y.Ö,  B.C, C.G, G.D. ve İ.A.S. isimli 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden G.D. ve İ.A.S tutuklandı. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55