,
  • BIST 9703.23
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 22 °C

Kaçak elektrik kullanıldığı iddiasıyla kesilen cezaya tepki

Kaçak elektrik kullanıldığı iddiasıyla kesilen cezaya tepki
Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Söğütlü Mahallesi’nde bulunan Katori (Nahit) taşı işleme atölyesi işletmecisi İsmail Bilgiç, kaçak elektrik kullandığı iddiasıyla gecikme zammıyla birlikte 46 bin lira para cezası kesildiğini belirtti.

Mardin'in Midyat ilçesinde kaçak elektrik kullanıldığı iddiasıyla 46 bin lira para cezası kesilen bir işletmeci, kesilen elektriği nedeniyle kepenk kapatma aşamasına geldiğini belirtti.

Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Söğütlü Mahallesi’nde bulunan Katori (Nahit) taşı işleme atölyesi işletmecisi İsmail Bilgiç, kaçak elektrik kullandığı iddiasıyla gecikme zammıyla birlikte 46 bin lira para cezası kesildiğini belirtti. Bilgiç, kaçak elektrik kullanmadığını ileri sürerken DEDAŞ yetkilileri ise cezanın usule uygun bir şekilde kesildiğini ifade etti.

Kesilen ceza nedeniyle iş yerinin kapanma noktasına geldiğini söyleyen Bilgiç, yetkililerden durumun düzeltilmesini talep etti.

Bilgiç, "Geçen yılın aralık ayında atölye kapalı iken ve kimsenin olmadığı sırada Diyarbakır’dan bir ekip geldi. Dışarıdaki enerji akım trafosunun üst kısmında bulunan ve sadece DEDAŞ ekiplerinin müdahale edebileceği sayaçta güya yapılan teknik araştırmadan sonra kaçak tespiti tutanağı tutmuşlar. Tutanak da bana ibraz edilmedi. Daha sonra DEDAŞ beni aradı ve kaçak elektrik cezası kestiklerini belirttiler. Yaklaşık bir ay önce atölyenin elektriğini kestiler." dedi.

Mağdur edildiğini ifade eden Bilgiç, "Kaçağım yokken bana kaçak cezası yazdılar. Neymiş? Enerji trafolarının bağlantılarını çapraz bağlamışız! Hâlbuki o trafoları DEDAŞ ekibi bağlıyor. Gecikme faiziyle birlikte 46 bin lira bana ceza yazıldı. Benim bir suçum yok. Kabloları bağlayan DEDAŞ ekibidir. 2012'de elektriği çektim buraya. Her ay faturalarımı yatırıyorum." dedi.

Bilgiç, "Elektrik olmadığı için elimizdeki taşları inşaatlara gönderemiyoruz. Taşlar elimizde kaldı. Trafomda herhangi bir kaçak yoktur. Şu an işçilerimiz de boş oturuyor. Biz çalışamazsak evimizi nasıl geçindireceğiz? Vergimizi nasıl ödeyeceğiz?" diye belirtti.

Elektrik panosuna herhangi bir müdahalede bulunmadığını tekrarlayan Bilgiç, belirli aralıklarla çevre illerdeki DEDAŞ ekiplerinin kaçak elektrik tespiti için geldiklerini ifade ederek, "Her gelen giden trafoyu karıştırıyor. DEDAŞ ekibidir diye bir şey de diyemiyoruz. Biri karıştırıyor sonra iş bize patlıyor. Biz burada değilken geldiler, ne karıştırdıysalar karıştırdılar. Mağduriyetimizin ortadan kaldırılmasını istiyoruz." diye konuştu.

DEDAŞ iddialara cevap verdi

İLKHA'nın söz konusu iddialara ilişkin görüştüğü Mardin DEDAŞ İl Müdürlüğü Basın Birimi yetkilisi, 12 Aralık 2016 tarihinde abonenin kaçak elektrik kullandığının tespit edildiğini söyledi.

DEDAŞ ekipleri tarafından elektrik panosu kapağına vurulan mührünün kaldırıldığını ve akım trafolarına ait uçların çapraz bağlanması suretiyle kaçak elektrik kullanıldığını söyleyen yetkili, "Bununla ilgile ekiplerimiz kaçak olduğuna dair fotoğraf da çekmiş. Biz sayacı normal şekilde düzenliyoruz. Bağlantılarını falan yapıyoruz, mühürlüyoruz ve temiz bir şekilde teslim ediyoruz." diye belirtti.

Kesilen 41 bin 270 TL'lik cezanın EPDK mevzuatına uygun olduğunu söyleyen yetkililer, gecikme zammının 5 bin 431 lira olduğunu ve cezanın ödenmemesi halinde zammın işlemeye devam edeceğini ifade etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55