,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Gaziantep’te

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Gaziantep’te
Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Hiroshi Oka ve beraberindeki bir heyet Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki Suriyeli sığınmacıların barındığı çadır kent ziyaretinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Hiroshi Oka ve beraberindeki heyet Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti. Şahin’in makamında gerçekleşen ziyarette, göç ve mülteci meselesi konusu ele alındı.

Şahin, Japonya’da kişi başına düşen milli gelirin çok daha yüksek olan ülkelerin bütün birimleriyle Gaziantep’e gelerek, verilecek destek, yapılacak işleri söz vermelerine rağmen büyük bir proje desteği vermediklerini söyledi.

Şahin, “Tamamen sözde kalan, sizde bunu iyi yapıyorsunuz deyip bunun üzerinden kendi elini taşın altına koymayan çok ülkeyle bir araya gelme durumunda kaldık. Öyle olunca ülkenizin, duruşunuzun ve katkınızın daha kıymetli olduğunu görme fırsatımız oldu. Sizin bakışınız uluslararası kurumların, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği gibi aynı bakış olmuş olsaydı etrafımızda yanan ateş çemberi çoktan söndürülmüştü ve dünyanın en büyük sorunu olan göç çok daha sağlıklı bir şekilde yönetilmişti.” dedi.

Suriyeliler konusunda en büyük sınavın Türkiye tarafından verildiğini belirten Şahin, sözlerine şöyle deva etti: “Dolayısıyla Japonya ve Türkiye’nin insani, vicdani bakışına bütün dünyanın, dünya vatandaşlarının, adaletli bir dünya hedefi için bu bakışın bütün dünya bakışına dönüşmesine ihtiyacımız var. Özellikle bütün dünya vatandaşlarına sorulduğu zaman da artık burada en büyük sınavın Türkiye tarafından verildiğini ama en büyük fedakârlığın en büyük desteği de Japonların verdiğini bütün dünya görüyor. Bu bakımdan tarihçiler bu dönemi yazdığı zaman hem bizim hem de sizin yaptıklarınızı altın harflerle yazacaklar.”

“Şimdi Gaziantep Zamanı” sloganıyla başlatılan kampanya hakkında da bilgi veren Şahin; tarih, kültür ve turizm kenti Gaziantep’e Japon turistlerin gelmesi için büyükelçiden destek istedi.

Japon halkının kültürel mirasa çok meraklı olduğunu ve Kapadokya’ya bu anlamda çok sayıda turistin geldiğini hatırlatan Şahin, “Yeni hedefimiz Kapadokya’ya gelen Japon turistleri Gaziantep’e getirmek. 3 milyon Kapadokya’ya gelen turist var. Onun üçte birini, bir milyon Japonya turisti istiyorum. Ayrıca bizim Gaziantep Üniversitemizde 60 bin öğrenci var. Çok genç bir şehiriz. Gaziantep Üniversitesi ile Japonya’da biliyoruz bu konuda üniversiteler sosyal sorumluluğu çok güçlü başarıyorlar ve karşılıklı Japon üniversiteleriyle Gaziantep Üniversitesiyle çok güçlü bir şekilde işbirliği yapıp gençlerimizin arasındaki Erasmus gibi bir projeyi yapabilirsek çok memnun oluruz.” ifadelerini kullandı.

Suriyelilerin gelmesiyle konut başta olmak üzere birçok alanda ihtiyacın arttığına dikkati çeken Şahin, belediyenin yaptığı çalışmalar ve mülteci çocukların eğitimi hakkında bilgi verdi.

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Hiroshi Oka ise Türkiye’de toplam 3 milyon ve Gaziantep’te de 450 bin mültecinin bulunduğunu belirterek, Şahin’i tebrik etti.

Mültecilere yönelik desteğin Türkiye ve Japonya arasındaki ilişkilere faydası olduğunu düşündüğünü dile getiren Oka, İslahiye’deki çadır kentini ziyaret ettiklerini hatırlatarak, Japonya’dan daha üst düzey heyetlerin Gaziantep’e geleceği bilgisini verdi.

 Konuşmaların ardından Oka ve Şahin, karşılıklı hediye takdiminde bulundu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55