,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2506.644
  • Dolar 32.5784
  • Euro 34.78
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

Japonya'dan Gaziantep'e 5 itfaiye ve 4 çöp toplama aracı

Japonya'dan Gaziantep'e 5 itfaiye ve 4 çöp toplama aracı
"Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Sosyal İstikrarın Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında Japonya hükümeti tarafından hibe edilen 5 itfaiye ve 4 çöp toplama aracı, düzenlenen törenle Gaziantep Büyükşehir Belediyesine teslim edildi.

Japonya hükümetinin Gaziantep'e hibe ettiği 5 itfaiye ve 4 çöp toplama aracı dolayısıyla tören düzenlendi.

Birleşmiş Milletler (BM), Kalkınma Programı (UNDP) ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı iş birliğinde hayata geçirilen "Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Sosyal İstikrarın Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında Japonya hükümeti tarafından hibe edilen 5 itfaiye ve 4 çöp toplama aracı, düzenlenen törenle Gaziantep Büyükşehir Belediyesine teslim edildi.

İtfaiye Daire Başkanlığı Şehreküstü yerleşkesinde gerçekleştirilen törende konuşan BM Türkiye Mukim Koordinatörü ve UNDP Mukim Temsilcisi İrena Vojackova Sollorano, Gaziantep'in Suriyelilere ev sahipliği yapması konusunda etkilendiğini belirtti.

Sollorano, "Gaziantep, Türkiye'de en fazla Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapan illerden biridir. Halkın hiçbir çıkar beklemeden, mültecilere ev sahipliği yapması çok etkileyici. BM olarak, Türkiye'ye yardım konusunda gerekli destekleri vermeye devam edeceğiz. Japon halkını, proje kapsamında hibe ettiği araçlardan dolayı kutluyorum. Böylesi bir etkinliğin parçası olmak bizim için gurur verici. Bu şehre ne zaman gelsem etkileniyorum. Çünkü böylesine fazla insana ev sahipliği yapıp ve bu insanları yük olarak görmeyip onlara hizmet verme anlayışıyla çalışan bir şehir, beni her zaman için çok etkilemiştir. Bunu yaparken gönülleri hep açık, yüzünde gülümseme ile bunu yapan bir halk görüyoruz burada. Zaten bunun da göstergesi, buraya gelmiş olan mültecilerin kendilerini evinde gibi hissetmesi ve aynı şekilde bu şehre katkı yapmalarıdır." dedi.

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, Türkçe konuşma yaptı. Türkiye'ye atanmasının üzerinden 10 ay geçtiğini bildiren Miyajima, "Türk halkı çok nazik ve sıcakkanlıdır. Ben de burada çok mutluyum. Türkiye ile Japonya'nın iki devlet tek yürek gibi olduğunu hissediyorum. Bu benim Gaziantep'e üçüncü gelişim ve burada muhteşem bir tarih var. Baklava ve kebap gibi lezzetli yemeklere sahip. Türkiye, Suriye krizinin başından bu yana Suriyeli mültecilere kapısını açtı, onları kabul etmektedir. Aynı zamanda dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülke konumundadır. Ben bu bağlamda Türkiye Cumhuriyeti'ni cömertliği, kapsamlı desteğinden ötürü tebrik ediyor, kutluyorum. Suriye krizinin 8'inci yılındayız ve artık bu krizde mültecilere ev sahipliği yapan toplumları desteklemek çok daha büyük bir önem kazanmaya başladı. Esasında ise bu itfaiye araçları bizim vermiş olduğumuz desteğin sadece küçük bir parçasını oluşturuyor. Yine bu şehre büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Japonya halkı her zaman sizinle birlikte olacak." ifadelerini kullandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise "Dost zor zamanda belli olur. Japon halkının ne kadar dost olduğunu biz şimdi daha iyi anlıyoruz. Bizler yardıma muhtaç olan bu insanların elinden menfaatsiz tutuyoruz. Bu süreçte bize yardım edenlere çok teşekkür ederim." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına 5 itfaiye aracıyla Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına 4 çöp toplama aracının teslim kurdelesi kesildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55