,
  • BIST 9664.29
  • Altın 2495.067
  • Dolar 32.5864
  • Euro 34.8484
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

​İzmit 10’uncu Pişmaniye Festivalini Kızıltepe’de yaptı

​İzmit 10’uncu Pişmaniye Festivalini Kızıltepe’de yaptı
İzmit Belediyesi, her yıl yaptığı Pişmaniye Festivalini bu yıl "kardeş belediyesi" olan Kızıltepe Belediyesiyle birlikte ilçenin Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirdi.

​İzmit Belediyesi her yıl farklı bir ilde gerçekleştirdiği Uluslararası İzmit Pişmaniye Festivali'nin 10’uncusunu bu sene Mardin'in Kızıltepe ilçesinde gerçekleştirdi.

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen festivale Kızıltepe halkı yoğun ilgi gösterdi.

Festivale katılarak bir konuşma yapan Mardin Valisi ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Mardin'de PKK'nın çukur eylemlerine değindi.

Çukur eylemlerine yönelik başarılı operasyonların gerçekleştirildiğini söyleyen Yaman, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden de başarılı çıktıklarını söyledi.

Son 1,5 yılda 1,5 milyar lira yatırım yaptıkları ifade eden Yaman, "Bundan sonra bizim dağa taşa harcayacak paramız yok. Bütün ödeneğimiz, harcamalarımız değerli hemşerilerimiz içindir, dedik. Şimdi böyle de yapıyoruz. İzmit Belediye Başkanımız, festival için bize bir jest yaptı, kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da Mardin'e büyük bir mutluluk ve heyecanla geldiklerini, her gelişlerinde kenti ve Kızıltepe'yi daha güzel görmeye başladıklarını söyledi.

Doğan, "Ayrı gayrımız yok. Kardeşiz, dostuz, akrabayız. Bu millet, Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde de omuz omuza, kol kola, gönül gönüle Türkiye ve insan düşmanlarına en güzel cevabı verdi. Onun için biz buraya gelirken gönlümüz coşarak geliyoruz. Burada görüyoruz ki hem hükümetimiz hem görevlendirme yapılan belediyeler çok güzel çalışmalar başlatmış ve sürdürüyor. O eskideki talihsiz dönemler artık geride kaldı. Kaynakların çarçur edilip başka yerlere saçıldığı ve evladımız olan yavrularımızın haklarını, hukuklarını ve hatta canlarını kaybettiği o karanlık günleri geride bıraktık." ifadelerini kullandı.

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş da yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi vererek, şunları söyledi:

“Başta Mardin ve ilçelerimiz olmak üzere Belediye başkan vekillik görevlendirmesi yapılan belediyelerimizde 10 yıllardır yapılmayan hizmetlerin 1,5 yıl gibi kısa bir süre zarfında hayata geçirildi ve vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Mardin Kızıltepe ölçeğinde sayın valimizin önderliğinde bir buçuk yıl zarfında 350 kilometre yolun BSK ve sathi kaplama olmak üzere asfalt yapıldı. Kırsal mahallerimizde 40 adet taziye evinin çalışmaları devam etmektedir. Belediyemizde 10 adet taziye evinin yer tespiti ve ihale çalışmaları da devam etmektedir. Kırsal mahallelerimizde 100 adet çocuk oyun grubu tamamlanmıştır. Merkezde Atatürk, Ersoylu ve Fırat Mahallesinde 2 katı taziye evi çalışmaları devam etmektedir. Mezopotamya ve Aşiti mahallelerinde cami ve taziye evi yapımı ihalesi tamamlanmış, önümüzdeki günlerde temeli atılacaktır. Merkez ve kırsal mahallerimizde 400 bin metrekare parke taşı döşemesi gerçekleştirilmiştir. Koçhisar mahallemizde bölgemizde örneği olmayan kapalı semt pazarı tamamlanarak vatandaşımızın hizmetine sunulmuştur. Son bir sene içerisinde mahallelerimizde 2 binin üzerinde çöp konteynırı dağıtılmıştır. 4 tane hanımeli kadın merkezlerini açtık. Turgut Özal Parkı içerisinde gençlerimiz Gençlik Merkezi projemizi hayata geçirdik. Kaymakamlığımızla işbirliği içerisinde engelsiz yaşam atölyesi ve bağımlılıkla mücadele merkezini gençlerimizin hizmetine sunduk. Bu hizmetleri yaparken tek şiarımız insanı yaşat ki devlet yaşasın ilkesi ve devletimizin milletin hizmeti için gönderdiği paranın son kuruşuna kadar yine bu milletin refahı ve huzuru anlayışı için olmuştur. Bu çalışmaları yaparken değerli İzmit Belediye başkanı Nevzat Doğan ve çalışma arkadaşlarının desteklerini hep arkamızda hissettik. Bu kardeşliğin pekişmesi adına bugün burada İzmit belediyesince 10’uncusu düzenlenecek olan uluslararası pişmaniye festivalini gerçekleştiriyoruz. Kendilerine teşekkür ediyorum."

İzmit Belediyesinin mehteran takımı ve Kızıltepe Belediyesinin halk oyunları ekibinin çeşitli gösteriler sunduğu programda kurulan tezgahlarda pişmaniye çekildi, hazırlanan yaklaşık 10 bin paket pişmaniye katılımcılara ikram edildi.

Festivale Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mustafa Yaman, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ahmet Odabaş, Ak Parti Mardin İl Başkanı Nihat Eri,  İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz, İzmit İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Karakaş, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55