,
  • BIST 9548.09
  • Altın 2499.755
  • Dolar 32.4879
  • Euro 34.5554
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 20 °C

İTTİHADUL ULEMA’dan Kurban Bayramı mesajı

İTTİHADUL ULEMA’dan Kurban Bayramı mesajı
Kurban Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımlayan İTTİHAD-UL ULEMA, bayramların, mutluluk ve sevincin diğer bir adı olduğuna vurgu yaptı.

Kevser suresinde belirtilen "Şimdi sen Rabbin için namaz kıl ve kurban kes!" ayeti ile kurbanın önemine vurgu yapılan mesajda, idrak edilecek bayram sürecinde pandemi tedbirlerine uyulması, akrabalar ile iletişimin ihmal edilmemesi, kurban eti dağıtımında ihtiyaç sahiplerinin gözetilmesi ve bu yıl ifa edilemeyen hac ibadetine dikkat çekildi.

Bayram sürecinde ifa edilen ibadetlerin yanı sıra yapılması gereken bazı hususların belirtildiği mesajda, "Yarın cuma günü mübarek Kurban Bayramı’nı Allah’ın izni ile idrak etmiş olacağız. Arefe günü olan bugünün sabah namazından itibaren farz namazlar akabinde teşrik tekbirlerini getirmeye başladık. Vacip olan bu ibadeti aksatmadan yapmaya özen gösterilmeli, her zamankinden çok daha fazla tövbe ve istiğfar etmeliyiz." denildi.

Bayramlaşma ve ziyaretleşmelerde pandemi önlemlerine dikkat edilmesi gerektiği hatırlatılarak, "Hiç şüphesiz kâinatta en ufak şeylerin dahi Allah’ın izni ile cereyan etmekte olduğuna inancımız tamdır. Yaşadığımız bu imtihanlarda da muhakkak ilahi bir takdir vardır. Biz kullara sabır, şükür ve tevekkülden başka hiçbir şeyin yakışmadığını bilmeliyiz. Ancak tevekkül adı altında vurdumduymaz hal ve hareketler sergilemek de Müslüman’a yakışmayan bir tutumdur. Bayram mutluluğumuzu hüzne dönüştürecek durumlardan sakınmalıyız. Sevdiklerimizle bayramlaşırken muhakkak pandemi tedbirlerine riayet etmeli ve sosyal mesafeyi ihlal etmemeliyiz. Kalabalık ortamlar oluşturarak hastalığa davetiye çıkarmamalıyız. Rabbimizden niyazımız bir an önce bizleri bu hastalıktan muhafaza etmesidir." temennisinde bulunuldu

"Bu bayramda da sevdiklerimizle bayramlaşmayı ihmal etmemeliyiz"

Bayramları mutluluk ve sevincin bir diğer adı olarak tanımlandığı mesajda, "Bu bayramda da sevdiklerimizle bayramlaşmayı ihmal etmemeli, uzaklarda olan akraba ve tanıdıklarımızı muhakkak iletişim araçlarıyla arayarak bayramlarını tebrik etmeliyiz." ifadeleri kullanıldı.

Kurban eti dağıtımında ihtiyaç sahiplerinin gözetilmesi gerektiğinin vurgulandığı mesajda, "Kurban Bayramı’nda unutmayacağımız bir kesim de hiç şüphesiz fakir-fukara ve yetimler olmalıdır. İmkân sahibiysek keseceğimiz kurbanın etini onlara hemen ulaştırmalı, bayram sevinçlerini pekiştirmeliyiz. İmkanlar ölçüsünde onları da ziyaret etmeli mutluluğumuzu onlarla paylaşmalıyız." denildi.

"Müminlerin bu yıl Kâbe’ye gidemeyecek olması üzüntü verici bir durumdur"

Covid-19 önlemleri kapsamında bu yıl gerçekleştirilemeyen hac ibadetinin Müslümanlar üzerinde oluşturduğu hüzne değinilerek, "Bu bayramda hüzünlü olan yerlerin başında şüphesiz kutsal Kâbe’miz gelmektedir. Her yıl dünyanın dört bir yanından kendisini ziyaret eden Müminlerin bu yıl gidemeyecek olması üzüntü verici bir durumdur. Rabbimizin, Müminleri büyük kitleler halinde tekrardan Kâbe’nin etrafında bir araya getirmesi en büyük arzumuzdur. Bu duygular içerisinde İTTİHADUL ULEMA olarak tüm İslam âleminin Mübarek Kurban Bayramı’nı en kalbi duygularımızla tebrik eder, bayramın tüm Müslümanlar için büyük hayırlara, kurtuluşlara, yakın zaferlere ve umumi vahdete vesile olmasını; Müslümanlar arasındaki dargınlık ve kırgınlıkların ortadan kaldırılıp kardeşlik, huzur ve mutluluk getirmesini, hastalık ve vebalardan kurtulmayı Rabbimizden niyaz ediyoruz." temennisinde bulunuldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55