,
  • BIST 9511.06
  • Altın 2493.029
  • Dolar 32.5994
  • Euro 34.8062
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

İTTİHADUL ULEMA’dan Afganistan ve Pakistan’daki katliamlara tepki

İTTİHADUL ULEMA’dan Afganistan ve Pakistan’daki katliamlara tepki
İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, Afganistan'ın başkenti Kabil'de düzenlenen Mevlid etkinliğinde onlarca âlimin mının hayatını kaybettiği bombalı saldırı ile ​Pakistan'da medrese saldırılarını lanetlediklerini ifade etti.

İTTİHADUL ULEMA, Kabil'de Mevlid etkinliğinde onlarca âlim ve din adamının hayatını kaybettiği bombalı saldırı ile Pakistan'da bir medresenin kapısına bırakılan ve onlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olan bombalı saldırıya tepki gösterdi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de düzenlenen Mevlid etkinliğinde onlarca âlim ve din adamının hayatını kaybettiği bombalı saldırı ile ​Pakistan'da bir medresenin kapısına bırakılan ve 25 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan bombalı saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunan İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, saldırıları lanetlediklerini ifade etti.

Şimşek, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Âlim ve medreselere yapılan saldırıların dinin kendisine yapılan saldırılar olduğunu vurgulayan Şimşek, saldırılardaki amacın İslamsız bir hayat, İslamsız bir neslin ortaya çıkarılmak istenmesinden kaynaklandığını belirtti.

Herkesin bu tür saldırılara karşı sesini yükseltip dur demesi gerektiğini aktaran Şimşek, aksi takdirde saldırı ve katliamlara yeteri kadar ses çıkarılmazsa yarın daha büyük bir katliamla karşılaşılabileceği uyarısında bulundu.

Âlimlere ve medreselere yapılan saldırıları dine saldırı olarak niteleyen Şimşek, “Birkaç gün önce Afganistan’da âlimlerin bir araya geldiği Mevlid programında bir intihar saldırısı sonucu birçok âlim hayatını kaybetti ve bir o kadar da yaralı söz konusu oldu. Daha bunun acısını üzerimizden atamamışken hemen akabinde Pakistan’da yine bir medresenin önüne bırakılan bir bombanın patlaması sonucu onlarca insanın hayatını kaybettiğine maalesef şahitlik ediyoruz. Şüphesiz ki bunlar acı gerçekler. Birilerince mukaddesatımıza, âlimlerimize ve bu dinin toplum tarafından daha iyi anlaşılması için hizmet eden kesime yapılan saldırı kanaatimce dinin kendisine yapılıyor.” dedi.

“Dinin kendisine yapılan bir saldırıdır”

İslam dinine hizmet eden âlimlerin katledilmesinin büyük bir kayıp olduğunu vurgulayan Şimşek, “Âlimlere, medreselere yapılan saldırı şüphesiz ki dinin kendisine yapılan bir saldırıdır. Bu insanlar ortadan kaldırılırken bunlarla beraber dinin ortadan kaldırılması hedefleniyor. İTTİHAD olarak bu tür saldırıları şiddetle kınıyoruz ve tel’in ediyoruz. Âlimin ölümü âlemin ölümüdür. Bu kadar insanın hunharca katledilmesi İslam âlemi için büyük bir kayıptır. Çünkü bu insanlar bu dine hizmet ediyor, bu dinin toplum tarafından anlaşılmasına hizmet ediyor. Kim bundan niye rahatsızlık duyuyor? Her ne adına olursa olsun bu tür saldırılar elbette ki İslam’ın kendisine yapılan saldırılardır.” diye konuştu.

“Herkesin bu tür kötü olaylara dur demesi ve karşı çıkması gerekir”

Şimşek, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Bütün Müslümanların, âlimlerin, kendisini bu dinin sahibi bilen herkesin bu tür kötü olaylara dur demesi ve karşı çıkması gerekir. Savaşlarda bile dine hizmet eden insanlar dokunulmazdır. Dinimizde zayıf insanlar, kadınlar, çocuklar, yaşlılar dokunulmazken maalesef bugün İslam ülkelerinde bu tür olayların yaşanıyor olması aslında millet olarak, Müslümanlar olarak ne hale geldiğimizin acı bir göstergesidir. Bu saldırılar artık işin son noktasıdır.”

“İslamsız bir nesil ortaya çıkarılmak isteniyor”

Tüm herkesin bu hususta sesini yükseltmesi ve bu saldırılara dur demesi gerektiğine işaret eden Şimşek, “Bunu yapan insanlara mutlaka birilerinin bir şey söylemesi lazım. Aksi takdirde bu din bütünüyle ortadan kaldırılmak isteniyor. Bu toplum dinsiz bir hale dönüştürülmek isteniyor. İslamsız bir hayat, İslamsız bir nesil ortaya çıkarılmak isteniyor. Bu tür katliamlarla hiç kimse başka bir ifadeyle bunu tarif edemez. Bu acı olayları biz İTTİHAD olarak kınıyoruz. İTTİHAD olarak diyoruz ki, bu saldırıların cevabı daha çok dine sarılmak, daha çok dine hizmet etmek, Kur’an-ı anlamak, anlatmak, bu toplumu İslam ile Kur’an ile daha çok bir araya getirmenin hizmetinde bulunmaktır. Bir kez daha bu katliamı kınarken, aynı şekilde hayatını kaybedenlere Yüce Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Katliamlara karşı gereği kadar ses çıkarılmaması daha büyük bir acıdır”

Öldürülenlerin söz konusu Müslümanlar olunca dünya kamuoyunun sessizliğe büründüğünü aktaran Şimşek, “Bu olay aslında dinin ne kadar sahipsiz olduğunu bize gösteriyor. Toplumun, basının, kamuoyunun özellikle âlimlere, medreselere yönelik yapılan bu tür katliamlara karşı sessiz ve gereği kadar ses çıkarmaması daha büyük bir acıdır. Basında bir kediye, köpeğe tekme atıldığı zaman kıyametler kopuyor. Bir hayvana, ağaca yapılan bir saygısızlık günlerce haber konusu oluyor, toplum büyük bir infiale getiriliyor. Fakat bu tür durumlarda o ses çıkmıyor. Bu da İslami hassasiyetimizin ne kadar düştüğünü gösteriyor.” şeklinde konuştu.

“Yeteri kadar ses çıkarılmazsa yarın daha büyük bir katliamla karşılaşabiliriz”

Konuşmasının sonunda uyarılarda bulunan Şimşek, şu ifadeleri kullandı: “Bunu yapanlarda bu suskunluğumuzdan, bu hassasiyete uzak kalışımızdan cesaret alıyor. Müslümanların, âlimlerin sahipsizliği, mukaddesatların sahipsizliğini gösteriyor. Bugün İslam âlimi değil de başka bir dinin mensubuna böyle bir şey yapılıyor olsaydı öyle inanıyorum ki çok daha büyük bir infial ortaya çıkardı. Bunu söylerken demiyoruz ki Hıristiyan veya Yahudi büyüklerine böyle bir şey olsun. Dinimizde bütün ilim ehli bu manada bu tür şeylerden uzaktır. Savaşlarda bile bunlara el uzatılmaz. Fakat bugün söz konusu İslam olunca kimseden ses çıkmıyor. Yeteri kadar ses çıkarılmayınca yarın daha büyük bir katliamla karşılaşabiliriz. Onun için herkesin üzerine düşeni yapması lazım. Aksi takdirde bu ateş hepimizi yakacaktır.”(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55