,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 26 °C

İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Şenlik: Üç aylar ile maneviyat mevsimine kavuşuyoruz

İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Şenlik: Üç aylar ile maneviyat mevsimine kavuşuyoruz
Mübarek üç ayların önemi hakkında konuşan İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Mehmet Şenlik, üç ayları komple ibadetle geçirmek mümkün olmasa da çıtayı biraz daha yükseltmek gerektiğini belirtti.

23 Ocak'ta başlayacak olan mübarek Üç aylar ve perşembeyi cumaya bağlayan gecede idrak edilecek olan Regaip Kandili ile ilgili İLKHA muhabirine değerlendirmede bulunan İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Mehmet Şenlik, Üç aylar mübarek aylardır. Kurtuluş, istiğfar, arınma ve tövbe mevsimidir. Mübarek gün ve gecelerin oluşu nedeniyle Üç ayların kıymetli olduğunu söyledi.

"Oruç tutmakla nefsimizi Ramazan ayına adapte ediyoruz"

Gelecek haftada Recep ayının başlamasıyla Üç ayların gireceklerini belirten Şenlik, "Recep ayındaki asıl en önemli faktörün ilk Cuma gecesi hem hayırlı olması hem de Regaip gecesi iki hayırlı gecenin birleşmesiyle meydana geliyor. Şaban ayının 27'nci gecesinde Miraç Kandili vardır. Şaban ayının 15'nde Beraat Kandili vardır. Ramazan ayının son 10 gecesinde Kadir Gecesi vardır. Bu aylar faziletini bu gecelerden dolayı almıştır. Üç ayları komple ibadetle geçirmek mümkün olmasa da çıtayı biraz daha yükseltmek gerekiyor. Yavaş yavaş Ramazan ayına hazırlık yapmak gerekiyor. Recep ayına girildiğinde artık bu mevsime girmiş oluyoruz. Oruç tutmakla nefsimizi Ramazan ayına adapte ediyoruz. Şaban ayında biraz daha ibadetlerimizi artıracağız." dedi.

"Kur-an-Kerim'i üç aylar mevsiminde daha çok okumamız gerekiyor"

Peygamber efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Recep ayında oruç tutmaya başladığını belirten Şenlik, "Özellikle kandil gecelerinde, pazartesi ve perşembe günlerinde oruç tutmaya dikkat etmiştir. Şaban ayının ilk 15 gününü oruç tutarak geçirmiş. Ama Şaban ayının son 15 gününü oruç tutmamış. Çünkü bünye biraz toplanıp daha güçlü bir şekilde Ramazan ayına girsin. Güçsüz bir şekilde Ramazan ayına girerse bu defa Ramazan orucunu tutamaz olur. Çünkü Ramazan ayı çok faziletli bir aydır. Bir yılı tamamı oruç tutmak Ramazan ayının bir gününe bedel değildir. Peygamber efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Recep, Şaban ve özellikle Ramazan ayının son 10 gecesinde daha çok ibadete yoğunlaşmıştır. Kadir Gecesi'ni bulmak için gece gündüz ibadet etmiştir. Üç aylar mevsiminde daha çok Kur-an-ı Kerim okumuştur. Ramazan ayı kıymetini Kadir Gecesi'nden alıyor. Kadir Gecesi de kıymetini Kur-an-ı Kerim'den alıyor. Kur-an-Kerimi üç aylar mevsiminde daha çok okumamız gerekiyor. Günahlarımızdan arınmak için istiğfarda bulunmamız gerekiyor." diye belirtti.

"Ramazan ayını arzulamak gerekir"

Oruç tutma imkânı olanların Recep ve Şaban ayında Ramazan ayı gibi tüm ayı oruçlu geçirmeleri değil de haftada 2 gün oruç tutmalarını tavsiye ettiklerini söyleyen Şenlik, "Bazı kardeşlerimiz üç ayların tamamında oruç tutarlar. Bu hareket Peygamber efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) sünnetine uygun değildir. Peygamber efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) buyurmuş ki; Şaban ayının son gününü iftar ediniz ki Ramazan ayına daha güçlü giresiniz. Allah bu Üç aylar mevsiminde bize arınma ve fırsatlar vermiştir. Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Recep ayına girildiğinde; Allah'ım Recep ve Şaban'ı bize bereketli kıl, bizi sağ-salim Ramazana kavuştur. Ramazan ayını arzulamak gerekir. Çünkü kurtuluş ve arınma ayıdır." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55