,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2509.143
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8237
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 20 °C

İTTİHAD: "ABD İslami müesseseleri yeryüzünden kaldırmak istiyor"

İTTİHAD: "ABD İslami müesseseleri yeryüzünden kaldırmak istiyor"
İttihadul Ulema Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, Afganistan'ın Kunduz vilayetinde bir medreseye düzenlenen saldırıya tepki gösterek, Amerika’nın İslami müesseseleri yeryüzünden kaldırmak istediğini söyledi.

Afganistan’da ABD tarafından bir medreseye düzenlenen saldırıya tepki gösteren İttihadul Ulema Genel Başkanı Kılıçarslan, Amerika’nın İslami müesseseleri yeryüzünden kaldırmak istediğini söyledi.

Amerika’nın Afganistan’daki medrese saldırısına tepkiler sürüyor. İttihadul Ulema Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, Afganistan'ın Kunduz vilayetinde bir medreseye, mezuniyet töreni sırasında ABD tarafından düzenlenen hava saldırısında 100’ün üzerinde eğitmen, öğrenci ve sivil katledilip bir o kadar da kişinin yaralandığı vahşete ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamasında Afganistan’daki medrese saldırısını lanetleyen Kılıçarslan, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.

"Dünyanın her yerinde Müslüman kanı dökülmektedir"

İslam coğrafyasındaki tüm fitnenin başında Amerika’nın olduğunu söyleyen Kılıçarslan, "Afganistan’da İslami eğitimlerini alan öğrenciler Amerika tarafından katliama maruz kaldılar. İttihadul Ulema olarak bu katliamı kınıyor ve lanetliyoruz. Dünyanın her yerinde Müslüman kanı dökülmektedir. Bu katliamlarda Amerika’nın parmağı vardır. Her Müslüman, Amerika’nın İslam ve Müslümanların düşmanı olduğunu bilmelidir. Amerika, Müslümanların dünyada kökünü kazmak istiyor." dedi.

"Amerika Müslümanların dostu değil, düşmanıdır"

Amerika’nın İslam’a ve İslami şiarlara savaş açtığına dikkat çeken Kılıçarslan, "Amerika, güya kendilerini İslam devletleri olarak görenleri de yanına alarak İslam âlemine düşmanlık yapıyorlar. Dünyanın her tarafından, hatta Avrupa’da bile camilere, medreselere saldırıyorlar, ilim talebelerini öldürüyorlar. Bugün Suriye’de, Yemen’de, Irak’ta, Mısır’da, Filistin ve hatta Türkiye’nin üzerinde çok duruyorlar ki buralarda İslami müesseseleri kaldırmak istiyorlar. Akabinde İslam’ı yeryüzünden kaldırmak istiyorlar. Bu nedenle bütün İslam ümmeti artık anlamalı ki Amerika Müslümanların dostu değil, düşmanıdır." diye konuştu.

"Dünya ve ahirette şeref ve izzet istiyorsak vahdet içinde hareket etmeliyiz"

Kılıçarslan, konuşmasına şöyle devam etti: "Amerika, Müslümanların hem dünyasına hem de ahiretine düşmandır. Müslümanların dünyada da ilerlemelerini istemediği gibi ahiretleri için de Allah’ı, Peygamberi ve Kur’an-ı tanımalarını istemiyor. Amerika, İslam ümmetinin dinine ve dünyasına düşmandır. O yüzden Müslümanlar bir an önce birlik ve beraberliklerini sağlayıp İslam düşmanı Amerika karşısında vahdet içerisinde hareket etmelidirler. Bir kez daha bu katliamı lanetliyoruz. Bizler Müslümanları küfre karşı birlik olmaya davet ediyoruz. Küfür milleti hem dünyamızın hem de ahiretimizin düşmanıdır. Vahdetimizi sağlayıp Allah’ın emirlerine göre hareket etmeliyiz. Bu şekilde davranırsak Allah hem dünyada bizlere izzet verir hem de ahirette bizleri şerefli kılar" (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55