,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2308.11
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.0287
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C

İTHİB ve TETSİAD ortaklığında UR-GE projesi toplantısı

İTHİB ve TETSİAD ortaklığında UR-GE projesi toplantısı
Ev tekstili ihracatçılarına büyük fayda sağlayacak UR-GE projesi için İTHİB ve TETSİAD tarafından yürütülen çalışmalar devam ediyor.

T.C. Ekonomi Bakanlığı'nın "Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi" tebliği kapsamında İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) ve Türkiye Ev Tekstili Sanayici ve İşadamları Derneği (TETSİAD) ortaklığında hayata geçirilen “Ev Tekstilinde Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme” UR-GE projesinin ilk toplantısı,  İTHİB Başkanı İsmail Gülle ve TETSİAD Başkanı Ali Sami Aydın’ın katılımları ile Dış Ticaret Kompleksi’nde gerçekleştirildi.

 

Projenin ilk aşaması olan ihtiyaç analizi öncesinde, bu konuda destek alınacak danışmanlık firması yetkililerinin, İTHİB, TETSİAD ve 21 ev tekstili firmasının yöneticileri ile bir araya geldiği toplantıda üç yıl süresince devam edecek olan proje kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalar ve izlenecek adımlar paylaşılarak fikir alışverişinde bulunuldu.

 

İhtiyaç analizi sürecinde, firma ziyaretleri, ziyaret verilerinin yorumlanması, sektör ile ilgili inovasyon ve trendler, rekabetçilikle ilgili gelişmeler, uluslararası analizler ve raporlar birlikte değerlendirilecek. Sürecin diğer önemli konuları arasında bakanlıkla ilişkiler ve devlet destekleri, hedef pazarlar, yurtdışı ticaret heyetleri organizasyonları, alım heyetleri oluşturulması, ortak eğitim ve danışmanlık ihtiyaçları analizi kapsamında; mevcut firmaların kurumsal yapıları, eğitimler, önümüzdeki dönem için vizyon ve hedefler ile ürün ve rekabetçiliğin değerlendirilmesi sonucu uzlaşılacak birçok konu başlığı yer alıyor.

 

Türk özel sektörünün kurumsal yapısının geliştirilmesi ve uluslararası pazarlardaki rekabet gücünün arttırılması amacı ile T.C. Ekonomi Bakanlığı, ihracatçı firmalara önemli destekler veriyor. 2010/8 sayılı “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi” tebliği kapsamında kullandırılan teşvikler, bu kapsamdaki en önemli desteklerden biri. Tebliğin kapsamı sürekli ihracat yapan firmaların sayısını ve ihracatçı firmaların niteliklerini geliştirerek mevcut ve yeni pazarlardaki güçlerini arttırmak, firmalar için ulaşılabilir hedefler ortaya koymak, bu hedeflere ulaşmak için ihtiyaçların tespitine yönelik çalışmaları yürütmek ve sektöre özgü yol haritaları sunmak. 2017 Haziran ayında İTHİB Başkanı İsmail Gülle ve TETSİAD Başkanı Ali Sami Aydın tarafından imzalanan protokol doğrultusunda projeye katılan ev tekstili ihracatçısı TETSİAD üyeleri, bu destek kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler için diğer devlet destekleri ile kıyaslandığında oldukça yüksek bir oran olan % 75 oranında devlet desteği elde edebilecekler.

 

Proje kapsamında yer alan şirketler, 3 yıl boyunca eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden, hedef olarak belirlenecek ülkeler için yurtdışı pazarlama (pazar ziyaretleri, tanıtım, marka faaliyetleri, yurtdışı fuar ziyareti, ticaret heyeti, eşleştirme) faaliyetlerinin yanında gerçekleştirilecek alım heyetlerinin organizasyonlarından da % 75 oranında devlet desteğinden yararlanabilecek. Tebliğ kapsamında yer alan tüm bu etkinliklere ilişkin masrafların % 75’i T.C. Ekonomi Bakanlığı, % 25’i ise projeye başvuracak İTHİB ve TETSİAD üyesi firmalar tarafından karşılanacak. Organizasyonlarda katılımcı şirketler yalnızca %25 katkı payı ödeyecek, %75’lik kısım için prefinansman modeli uygulanacak ve katılımcılar devlet destekleri için beklemeyecekler.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55