,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C

İtalya'da korkutan deprem!

İtalya'da korkutan deprem!
İtalya'nın Macerata kenti yakınlarında bu akşam 5,9 büyüklüğünde ikinci bir deprem meydana geldi.

Ülkenin merkezindeki Umbria, Marche ve Lazio bölgelerin kesiştiği yerde akşam saatlerinde peş peşe kuvvetli sarsıntılar kaydedildi.

Başkent Roma'nın 200 kilometre kuzeydoğusundaki Macerata vilayetinde yerel saatle 19.10'da kaydedilen 5,4 büyüklüğündeki depremin ardından yerel saatle 21.18'de (TSİ 22.18) büyüklüğü Richter ölçeğine göre 5,9 büyüklüğünde ikinci sarsıntı meydana geldi.

İkinci sarsıntının merkez üssünün Macerata'ya bağlı Ussita kasabası olduğu ve yerin 8,4 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi.

Bölgeden internetteki sosyal paylaşım platformlarına yansıyan ilk görüntülerde, bazı eski bina ve kiliselerde yıkımların yaşandığı görüldü.

Rainews24 kanalı, Sivil Savunma Kurumuna dayandırdığı haberinde, ikinci depremin merkez üssü Ussita, Visso ile ilk depremin merkez üssü Castel Sant'Angelo'da yıkımların olduğunu aktardı.

SKYTG 24 kanalının canlı yayınına katılan Ussita Belediye Başkanı Marco Rinaldi, "Çok sayıda ev yıkıldı. Bizim memleketimiz bitti." dedi.

Rinaldi, ilk sarsıntının ardından insanların evlerinden çıktığını, bu nedenle ikinci depreme sokakta yakalandıklarını söyledi. 


İlk depremin ardından herhangi bir can kaybı yaşanmadığı, iki kişinin yaralandığı duyurulurken, ikinci sarsıntı sonrası can kaybı ve yaralı sayısına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. İlk sarsıntı gibi ikinci sarsıntı da başkent Roma ve çevre illerde hissedildi. Bölgede artçı sarsıntılar sürüyor.

Bu arada, ikinci sarsıntının ardından deprem bölgesi yakınlarındaki yerleşem yerleri Terni, Perugia, Teramo, Ascoli Piceno ve Camerino'da okullar tatil edildi. 


İlkine göre daha şiddetli olan ikinci sarsıntı nedeniyle İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 10. haftasında deprem bölgesine yakın yerde oynanan Pescara-Atalanta maçı bir süre durdu. 


Rainews24 kanalının haberine göre de maçı izleyen taraftarların peş peşe hissedilen depremlerin ardından maçın tatil edilmesi için protestoda bulundukları bildirildi.

Bu akşam iki büyük sarsıntının yaşandığı bölge yakınlarındaki Accumoli ve Amatrice'de iki ay önce meydana gelen depremde 300 kişi yaşamını yitirmişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55