,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2495.454
  • Dolar 32.5969
  • Euro 34.7691
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C

İşyeri 7 kez soyulan esnaftan yetkililerin duyarsızlığına isyan

İşyeri 7 kez soyulan esnaftan yetkililerin duyarsızlığına isyan
2017 yılı içerisinde işyeri 7 kez soyulan ve hırsızlık anları güvenlik kamerasına yansıdığı halde faillerin yakalanmamasından yakınan esnaf Bülent Dalgın, polisin olay karşısındaki lakaytlığına isyan etti.

İş yeri bir yıl içerisinde 7 kez soyulan esnaf, faillerin halen yakalanmamasına isyan etti.

Bir yıl içerisinde işyeri 7 kez soyulan esnaf Bülent Dalgın, hırsızlık anlarının güvenlik kamerasına yansıdığı halde faillerin bir türlü yakalanmamasına bir anlam veremediğini söyledi.

Van’ın İpekyolu ve Tuşba ilçelerinde unlu mamullerin üretildiği 2 iş yerinde 2017 yılı içerisinde 7 hırsızlık olayı yaşandı.

Yaklaşık 70 kişinin istihdam edildiği Bülent Dalgın’a ait iş yerlerinde meydana gelen hırsızlık olayları güvenlik kameralarına yansımasına rağmen olayın faillerinden hiç kimse yakalanmadı.

En son İpekyolu ilçesine bağlı Şerefiye Mahallesi’nde bulunan iş yerinde yaşanan hırsızlık olayının güvenlik kamerasına çok net olarak yansıdığını ve sabah saat 04.18 sularında meydana gelen olayın 27 dakika boyunca devam ettiğini belirten Dalgın, “İş yerimi soymak isteyen hırsızın dakikalarca mücadelesi ve rahat tavırları anbean güvenlik kameralarına yansıdı. Yıl içinde meydana gelen 7 hırsızlık olayında toplam 17 bin liralık malzememi çalan hırsızların yüzü net bir şekilde belli olduğu halde polisin, hırsızların teşhis edilemediğini söylemesi inanılır gibi değil.” ifadelerini kullandı.

 “Hırsızlık yapanların çoğu bağımlılardan oluşuyor”

En son yaşanan olayda zararının 7 bin TL civarında olduğunu söyleyen Dalgın, bir yıl içerisinde iki ayrı iş yerinin 7 defa soyulduğunu söyledi.

Şu ana kadar yaşanan hırsızlık olaylarında on binlerce TL zararının olduğun u ifade eden Dalgın, “Her seferinde kasalarımız boşaltılıyor, televizyonlar, bilgisayarlarımız çalınıyor. Bazen 3 adam, bazen de tek adam dadanıyor dükkânlarımızın kapısına ve her seferinde de elini kolunu sallaya sallaya girip hırsızlığına yaparak çıkıp gidiyor. Elimizdeki görüntülere rağmen tespit edilemediğini söylüyorlar ve olan yine bize oluyor. Bu iş yerinde 70 insan ekmek yiyor ve istihdam ediliyor. Polisin işi ise bu işyerlerinin güvenliğini sağlamak. Ancak yetkililerin bu olaylar karşısında duyarsız tavırları bizi çok ciddi sıkıyor. Yetkililerden, hırsızlık olaylarının üzerine gitmelerini ve olaya daha ciddi yaklaşmalarını istiyoruz.” dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55