,
  • BIST 9511.06
  • Altın 2492.507
  • Dolar 32.5959
  • Euro 34.8056
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

İşten çıkarılan İBB çalışanlarına siyasilerden destek

İşten çıkarılan İBB çalışanlarına siyasilerden destek
İstanbul Büyükşehir Belediyesinden çıkarılan işçilerin, İBB önünde başlattıkları protesto eylemlerine destek ziyaretleri devam ediyor.

28 Ağustos'ta bir mesajla işten çıkarıldığını öğrenen binlerce işçi, işlerine geri dönebilmek için İBB önünde başlattıkları protesto eylemleri devam ediyor. Devam eden eylem kapsamında bugün AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Metin Külünk ve Mustafa Demir, işçilere destek vermek için İBB'nin Saraçhanedeki binasının önüne geldiler.

İBB önünde eylemlerini sürdüren işçileri ayrı ayrı vakitlerde ziyaret eden siyasiler, hak arayışında işçilerin yanında olduklarının mesajını verdiler.

"Bu yapılan büyük bir adaletsizliktir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, burada yaptığı konuşmada işçilerin haklı mücadelelerinde hukuki olarak yanlarında olacaklarını ifade etti. Kaya, "Biz AK Parti olarak bugüne kadar kazandığımız hiçbir belediyede çalışan, emek veren işçi kardeşlerimizin işine son vermedik. Bu yapılan büyük bir adaletsizliktir." dedi.

"Yaşlısı, küçük çocuğu olan binlerce kardeşimizi işten çıkardılar"

İşten çıkarılmaları kınadıklarını ifade eden Kaya, "Sürekli olarak adaletten bahsedenler, burada haksız hukuksuz bir şekilde işçi kardeşlerimizin işine son verdiler." diyerek konuşmasını sürdüren Kaya, "Bunu şiddetle kınıyoruz. Buradaki işçi kardeşlerimizin hikâyesi gerçekten çok dokunaklı. Çocuğu üniversiteye hazırlanan kardeşimiz işten çıkarıldı. Yüzde 80 engelli olan ve tek başına ailesine bakan hanım kardeşimiz işten çıkarıldı. Yine eşi olmayan bir hanım kardeşimiz tek başına 4 çocuğunu namusuyla, iffetiyle geçindirmenin mücadelesini verirken işten çıkarıldı. Yaşlısı olan, küçük çocuğu olan binlerce kardeşimizi işten çıkardılar. Bu işten çıkarılmaları kınıyoruz." şeklinde konuştu.

"Tüm İstanbulluları işçi kardeşlerinin yanında olmaya davet ediyorum"

Kaya, son olarak şu ifadelere yer verdi; "Milletimize CHP'nin yalanlarına kanmamalarını anlatmaya çalıştık. O yalanların nasıl olduğunu milletimiz bir bir görüyor. İşten çıkarılan kardeşlerimizin yanındayız. Parti olarak hukuk anlamında da sürecin takipçisi olacağız. Bir an önce işten çıkarılanlara yapılan zulme son verilmesini istiyoruz. Sadece İstanbul'da değil; CHP'nin, belediyesini aldığı diğer illerde de benzer durumlar var. Tüm İstanbulluları işçi kardeşlerinin yanında olmaya davet ediyorum."

"Terör örgütlerinin seçimde verdikleri desteğe karşı İBB iştiraklerinde iş verme sözü var"

"Geçtiğimiz Perşembe günü burada hak arama mücadelesi başladı. Bunun sebebi, haksız olarak işten çıkarılan işçilerdir." diyen Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ise, "Büyükşehir Belediyesi'nde emekçi kıyımının devam edeceği yönünde ciddi işaretler var. İstanbullular Saraçhane'de 10 bin, 30 bin çadır görebilirler. Çünkü görevi devralan şahıs ve 15 Temmuz'un arkasındaki akıl, İstanbul'u illegal terör örgütlerine teslim etme noktasında verdikleri sözler var. Kandil'e İstanbul'u kontrol etmenin önünü açmak için verilen sözler var. Terör örgütlerinin seçimde verdikleri desteğe karşı İBB iştiraklerinde iş verme sözü var. Bu sözlerin gereğini yerine getirebilmeleri için İstanbul'a yıllarca hizmet eden işçileri işten çıkarmaları gerektiğine inanıyorlar. Bir anlamda yerel hizmetler noktasında İstanbul'u zor günler bekliyor." ifadelerini kullandı.

"Emek mücadelesi adına işçileri meydanlara davet eden TÜRK-İŞ, DİSK nerede?"

Külünk, son olarak şunları kaydetti; "Gerektiğinde bu Saraçhane parkında 10 bin, 20 bin çadır olur. Bu millet hak arama mücadelesinden vaz geçmez. Seçimden önce hem CHP'nin başındaki hem de İBB koltuğunda oturan şahıs verdikleri sözleri unutmuşlardır. Bu vesileyle CHP'deki belediyelerde kıyıma maruz kalan işçi kardeşlerimizi, işçi düşmanı olan CHP binasının önünde CHP'nin başındaki şahsa verdiği sözü yerin getirmesi için çağrıda bulunmaya davet ediyorum. Bu işin öncülüğünü de HAK-İŞ yapmalıdır. Çünkü HAK-İŞ 'Alın teri kutsaldır, emek kutsaldır' bilincinin vücut bulduğu en güçlü adreslerdendir. 1 Mayıs'ta emek mücadelesi adına işçileri meydanlara davet eden TÜRK-İŞ, DİSK nerede? Emekten bahseden CHP milletvekilleri, Gezi eylemcileri nerede?"

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir de işçilerin yanında olacaklarını ifade etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55