,
  • BIST 8719.9
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3373
  • Euro 35.0969
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C

İşte Nusaybin'de yıkım manzaraları!

İşte Nusaybin'de yıkım manzaraları!
Mardin Nusaybin'de yaşanan çatışmalar nedeniyle barikatların kaldırılması ve el yapımı patlayıcıların imha edilmesi için valilik tarafından 14 Mart 2016 tarihinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

foto-galeri.jpg

Mardin Nusaybin'de yaşanan çatışmaların ardından enkaz kaldırma çalışmalarında sona yaklaşılırken, mahalleler boş bir düzlük şeklini aldı.

Abdülkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Zeynel Abidin ve Kışla mahallelerinde sokağa çıkma yasağı sürerken, diğer mahallelerdeki yasak 00.00 ile 05.00 saatleri arasında uygulanıyor.

Zeynel Abidin ve Kışla Mahallesi'nin büyük bölümü açılırken, Abdülkadir Paşa Mahallesi'nin eski hastane tarafı ile Fırat Mahallesi ve Dicle Mahallesi'nin daha az zarar gören İpek Yolu tarafı vatandaşlara açıldı.

Yasağın sürdüğü mahallelerde enkaz kaldırma çalışmalarında sona yaklaşılırken, mahalleler boş bir düzlük şeklini aldı.

Zeynel Abidin ve Kışla mahallerinde başlatılan hasarlı bina yıkımı ve moloz kaldırma çalışmalarının bittiği öğrenildi. Abdülkadir Paşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallerindeki çalışmalarda ise sona yaklaşıldı.

El yapımı patlayıcıların kontrolü esnasında patlamalar meydana gelirken, mahallelerde zaman zaman gömülü cesetler çıkarılıyor.

Açılan yerlerde su ve elektrik sorunu çözülüyor

MARSU ile Dicle EDAŞ ekipleri 6 mahallede elektrik ve alt yapı sistemlerinin onarımı için çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşlar ise çalışmaların geç başlaması ve yeterince hızlı ilerlemeyişi nedeniyle mağdur olduklarını belirttiler.

Sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı mahallelerdeki alt yapı sorunlarının ise devam ettiği belirtildi.

Öte yandan, AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, geçtiğimiz günlerde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Nusaybin'de ev ve iş yerleri yıkılanların, arsaların kendilerine verilmesi için kentsel dönüşüm bürolarına dilekçeyle başvurduklarını söylemişti.

Vatandaşların para veya arsa kavramından uzak olması gerektiğini belirten Dündar, hiç kimseye para ve arsaların verilemeyeceğini ifade etmişti. Dündar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı ekiplerin, vatandaşların ev talepleri doğrultusunda önümüzdeki günlerde sözleşmelere başlayacakları bilgisini vermişti. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55