,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.391
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.885
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

İstanbullular: WhatsApp'ın özel hayatı ihlal etmesi tedirginlik oluşturuyor

İstanbullular: WhatsApp'ın özel hayatı ihlal etmesi tedirginlik oluşturuyor
WhatsApp uygulamasının yeni gizlilik sözleşmesine tepki gösteren İstanbullular, uygulamaya alternatif olarak farklı uygulamalar kullanacaklarını ve yerli bir uygulamanın olması gerektiğini ifade ettiler.

Sosyal medya uygulaması WhatsApp'ın 8 Şubat 2021 tarihinde yürürlüğe gireceğini duyurduğu 'yeni gizlilik sözleşmesi'ni değerlendiren İstanbullular, özel hayatı ihlal edeceği nedeniyle uygulamayı kullanmayacaklarını, bunun yerine farklı uygulamaları kullanacaklarını dile getirdiler.

"WhatsApp'ın yeni uygulaması kullanıcılarda tedirginlik oluşturdu"

WhatsApp'ın geri adım atmaması halinde uygulamayı kullanmayacağını söyleyen Muhammed Kerimoğlu, "Rekabet Kurumunun durdurduğunu biliyorum. 8 Şubat'a kadar bekleyeceğim. O zamana kadar taleplerinden vazgeçmezlerse uygulamayı kaldıracağım. Diğer uygulamaları kullanıyorum. Konuya tam olarak hâkim değilim ama tedirginlik oluşturdu. Tamamen ticari amaca yöneldi. Bundan biraz tedirginim." dedi.

"Sözleşme bildirimi gelirse kabul etmem"

Yeni sözleşmenin özel hayatının korunması konusunda endişe oluşturduğunu belirten Ahmet isimli vatandaş da "Açıkçası sözleşmeyi kabul ettim mi etmedim mi bilmiyorum. Yeni sözleşme ile ilgili bildirimin geldiğinden haberim olmadı. Ancak gelmişse de kesin kabul etmişimdir. Sözleşme bildirimi gelirse kabul etmem. Çünkü güvenliği ve özel hayatı olumsuz etkiliyor." diye konuştu.

"Ülkemize ait bir uygulama olsa kullanırım"

Yeni gizlilik sözleşmesini kabul etmeyeceğini ifade eden Emine Şahin, "Çünkü ileride ne olur bilmiyorum. Dolandırıcılık olarak da kullanılabilir. Bu şartlarda kullanılmasını istemiyorum. Vatandaşlar bu konuda dikkatli olsunlar ve uygun olan bir uygulamayı kullansınlar. Ülkemize ait bir uygulama olsa kullanırım." şeklinde konuştu.

Özel hayat diye bir şey kalmadığını, sözleşmeyi kabul edip etmeme arasında bir fark olmadığını vurgulayan Halit Nüveyedir, yıllardır kullandığı WhatsApp'a alıştığını, uygulamanın insanları kullanmaya mecbur bıraktığını söyledi.

"Yerli uygulama gerekli"

Vatandaşlardan Murat Kahraman ise, "Özel hayatıma erişmesine izin veremem gerekirse siler atarım. Sıkıntılı bir durum. Yerli uygulama gerekli. Millet alıştı yeni alternatiflerin olması gerekir." ifadeleri kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55