,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2493.68
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.664
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 18 °C

İstanbullular işgalci ABD’nin şer kararına tepki gösterdi

İstanbullular işgalci ABD’nin şer kararına tepki gösterdi
​İşgalci ABD Başkanı Donald Trump'ın tek taraflı olarak açıkladığı şer planına tepki gösteren İstanbullular, Filistin ve Mescid-i Aksa’nın tüm Müslümanların ortak değeri olduğuna vurgu yaparak Müslümanların bir olmaları gerektiğini söylediler.

İşgalci ABD’nin uygulamak istediği planla ilgili İLKHA muhabirine konuşan İstanbullular, verilen kararın geçersiz olduğunu, ABD ve siyonist işgalcilerin Filistin topraklarında hakkı olmadığını ve verilen bu karara karşı tüm Müslümanların birlik olmaları gerektiğini ifade ettiler.

“İnşallah bu girişim Müslümanların birliğine vesile olur”

Maide suresinin 51‘inci ayeti olan; ‘Ey iman edenler! Yahudi ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse o da onlardan olur. Allah zalimleri hidayete erdirmez.’ Ayetini okuyarak konuşmasına başlayan Abdulcelil Akgül, “Dün akşam bu ayet tecelli etti. Trump açıklama yaptı ve tüm Hristiyanlar ile Yahudiler birleşti. Onların hesabı varsa Allah’ın hesabı onların üzerindedir. Kudüs Müslümanların ilk kıblesidir. Allah’ın izniyle bu Yahudiler er veya geç yenileceklerdir. Bunda şüphe etmemeliyiz. Çünkü peygamber efendimizin müjdesi var. İnşallah Trump’ın yaptığı bu çıkışla Yahudiler işin altında kalacaklardır. Onun için Müslümanlar olarak duyarlı olmalıyız. Kudüs sadece Gazze’deki, Filistin’deki Müslümanların sorunu değil tüm İslam aleminin sorunudur. Kudüs Müslümanların ilk kıblesi, kutsal kıldığı yerdir. İnşallah bu girişim Müslümanların birliğine vesile olur.” dedi.

“Bütün Müslüman devletlerin birlik olması lazım”

Siyonist işgalcilerin kendi kendine gelin güvey olduğunu ama büyük bir yanlışa kalkıştığını söyleyen Yaşar Solmaz, “Bana göre çok büyük yanlış yapıyorlar. Bütün Müslüman devletlerin birlik olması lazım. En büyük hatamız Müslüman ülkelerden tepki gelmemesidir. Ben daha çok onlara kızıyorum. Mısır’dan Suudi Arabistan’dan tepki geldi mi? Türkiye’den başka yerden tepki gelmiyor. Biz her zaman onların yanındayız. Bütün gece haberleri seyrettim moralim sıfır. Çok kötü bir şey. Allah sonunu hayır etsin.” şeklinde konuştu.

“Verilen kararın karşısındayız”

Müslümanlara her zaman Kudüs'e sahip çıkmak gerektiğini belirten Mehmet Ünal, “Bu topraklarda Filistinlilerin hakkı var. Daha önce Ortadoğu'da barış vardı. Şimdi Amerika çıkar için her şeyi karıştırıyor. Verilen kararın karşısındayız. İyilikten, barıştan yanayız.” dedi.

“Kudüs’ü başkent ilan etti diye hemen teslim edecek halimiz yok”

Vatandaşlardan Mehmet Kepir, “Elimden ancak kin duymak geliyor. Amerika'yı lanetliyorum. Hükümetimiz gerekli tepkiyi verdi. ‘Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir’ dedi. Elimizden geldiğince Filistin’e her türlü desteği veriyoruz. Gönül olarak onlarla beraberiz. Türkiye ve Müslüman ülkelerden başka destek veren var mı? Şimdi gidip israil ve Amerika'ya savaş mı açalım? Kudüs’ü başkent ilan etti diye hemen teslim edecek halimiz yok. İnşallah Allah durumları değiştirecek. Bu böyle gitmeyecek.” dedi.

“Filistin'in bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını isteyen Cemal Aslan, “Müslümanlara bu kadar zulüm yapılmaz. Mescid-i Aksa özgür olsun ve Müslümanlar orada ibadet yapsın. israil oradan çekilsin.” diye konuştu.

İsmini vermek istemeyen bir Doğu Türkistan vatandaş ise şunları kaydetti: “Şu an elimden gelmiyor. Elimden gelse 100 bin asker ile Filistin’e gidip israile karşı gelirdim. israilin Filistin’e doğru bir adım yürümesine izin vermezdim.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55