,
  • BIST 9540.55
  • Altın 2489.996
  • Dolar 32.5034
  • Euro 34.8098
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

İstanbul'dan Şanlıurfa'ya "Kardeşlik Köprüsü"

İstanbul'dan Şanlıurfa'ya "Kardeşlik Köprüsü"
DİN-BİR-DER Genel Başkanının da aralarında bulunduğu 40 kişilik grup, bu yıl 6’ncısını düzenledikleri ‘Kardeşlik Köprüsü Programı’nın ilk ziyaretini Peygamberler Şehri Şanlıurfa’ya gerçekleştirdi.

​DİN-BİR-DER, İstanbul'dan Şanlıurfa'ya "Kardeşlik Köprüsü" programı düzenlendi.

Din Görevlileri Birliği Derneği (DİN-BİR-DER) Doğu ve Güneydoğu illerini gezerek, Türkiye’nin doğusu ile batısı arasında kardeşlik köprüsü kuruyor.

Eyyübiye Kitap Otağında düzenlenen programa, DİN-BİR-DER Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım, İl-İlçe Müftüsü, Eyyübiye ile Karaköprü Belediye Başkan Yardımcıları, HÜDA PAR İl Başkanı Basri Demir ve çok sayıda din görevlisi katıldı.

Program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından bir selamlama konuşması yapan DİN-BİR-DER Şanlıurfa Şube Başkanı Hacı Kurt, kardeşliğe vurgu yaptı.

"Dillerimizin farklı olması, Allah’ın ayetlerindendir."

Kurt, "Türk, Kürd, Arap veya başka bir etnik kökenden olsun fark etmez. Bizi bir birimizle kaynaştıran İslam’dır. Bölgemiz üzerinde yıllardın estirilen fitnenin tesirini kırmak için böyle bir proje başlattık. Türkiye’nin batısı ile doğusunda yaşayan insanlar, bir birilerini tanımıyorlar maalesef. ‘Kardeşlik Köprüsü projesinin amacı, Doğu ile Batı'yı, Güney ile Kuzey'i bir bütün kılmaktır." dedi.

Ardından, İl-İlçe Müftüsü, Belediye Başkan Yardımcıları, İstanbul’dan gelen din görevlileri ile Şanlıurfalı din görevlileri sırasıyla birer konuşma gerçekleştirdi.

Bu yıl 6’ncısını düzenledikleri Kardeşlik Köprüsü Projesinin ilk ziyaretini Şanlıurfa’ya gerçekleştirdiklerini söyleyen DİN-BİR-DER Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım, "İstanbul’dan din görevlisi kardeşlerimiz ile birlikte, 6 günlük bir programın ilk ziyaretini Halilurrahman  Hazreti  İbrahim aleyhi selamın şehrine yaptık. Allah Teala hayırlara vesile kılsın." dedi.

‘Kardeşlik Köprüsü Programı’na davetli olarak katılan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Basri Demir, program sonrası yaptığı açıklamada, kardeşliğin pekişmesi adına düzenlenen programın hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Program, yemek sonrası yapılan dua ile son bulurken grup, bir sonraki program için Diyarbakır’a doğru yola çıktı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55