,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2325.64
  • Dolar 32.34
  • Euro 34.8326
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 16 °C

"İstanbul'da yaşananlar bize 90'lı yılları hatırlattı"

"İstanbul'da yaşananlar bize 90'lı yılları hatırlattı"
İstanbul'da Efrahim Yakar'ın yaşadıklarıyla ilgili konuşan HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, duydukları ve Yakar'ın vücudunda gördüğü işkence izlerinin 90'lı yılları hatırlattığını söyledi.

İstanbul'da annesiyle beraber polis şiddetine maruz kalan ve ardından işkence gören gencin yaşadıklarıyla ilgili konuşan HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, ailenin anlattıklarının kendisine 90'lı yılları çağrıştırdığını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde annesi ve yakın akrabalarıyla polis şiddetine maruz kalan ve ardından götürüldüğü karakolda işkence gören Efrahim Yakar'ın yaşadıklarıyla ilgili konuşan HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, duydukları ve Yakar'ın vücudunda gördüğü işkence izlerinin 90'lı yılları hatırlattığını söyledi.

Olayın kendilerine intikal edilmesinden sonra hem konuyu anlamak hem de gözaltına alınan gencin durumu hakkında bilgi sahibi olmak için yoğun çaba gösterdiklerini ifade eden Elibüyük, yaklaşık 2 saat boyunca Efrahim Yakar'ın nerede tutulduğunu öğrenemediklerini ifade etti.

Son zamanlarda bu gibi olayların arttığını bu gibi olayları emniyet içerisinde bir takım derin yapılar ile bağlantılı insanların yapabileceklerini değerlendirdiklerini aktaran Elibüyük, "Son zamanlarda mesela Van'da, Diyarbakır'da, Elazığ'da ve farklı illerde yaşanan bazı olaylar vardı. Bunlar Emniyet'in tamamını kapsamasa da Emniyet içerisinde bir takım yapıların hala diri olabileceği düşüncesini zihnimizde canlandırıyor. Bir deyim vardır, 'Sütten ağzı yanan yoğurttu üfleyerek yer' diye. Bizim sütten çok ağzımız yandı. Biz birçok kardeşimizi hukuksuzluğa, birçok adaletsizliğe maruz kaldıkları ve kaldığımız için yaşadığımız her olay bizi o yıllara götürüyor, zihnimizde onları canlandırıyor." diye konuştu.

"Sistematik bir şekilde karakolda adeta işkence seansları devam ediyor"

Olaydan sonra aileyi ziyaret ettiğini, Efrahim ve şiddet gören diğer gençlerin anlattıklarının kendisine 90'lı yılları çağrıştırdığını söyleyen Elibüyük, "Zihnimizde öyle bir yer etmiş ki 90'lı yıllarda yaşanan hukuksuzluklar. Sokak ortasında aracın durdurulması, arama yapılması gayet normaldir. Polisin böyle bir yetkisi vardır ve 'toplumun güvenliği' için yapmalıdır da fakat arama yapıldıktan sonra gençlerin, 'aracımızı niye böyle dağıttınız?'  şeklinde ki tepkisinin karşılığı bu insanların yol ortasında dövülmesi, tartaklanması… hadi buraya kadar polis memurlarının fevri bir çıkış diyelim. Düşünün İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı araya giriyor yine de bilgi alamıyoruz. Bundan sonra sistematik bir şekilde karakolda adeta işkence seansları devam ediyor." dedi.

Soruşturma yürütülmeli, hukuki tüm adımlar atılmalı

İşkence olayının üzerinin örtülmemesi gerektiğini ve hukuken yapılması gerekenlerin ivedilikle yapılmasını beklediklerini ifade eden Elibüyük, "Biz arkadaşlara böyle bir fiziki işkencenin yapıldığını gördük. Hastane raporlarında da bu var. Diğer iddiaların ortaya çıkartılması için de öncelikle İstanbul Valiliği ve İstanbul Emniyet Müdürlüğünün bu olaya karışan polislere ilişkin soruşturma yürütüp, hukuken ne yapılması gerekiyorsa meselenin üzerine gitmeleri gerekiyor." şeklinde konuştu.

Kime karşı hukuksuzluk yapılmışsa bunun karşılığının olması gerektiğini söyleyen Elibüyük, hukuksuzluk yaratanlardan bir an önce hesap sorulmasını talep etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55