,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 17 °C

İstanbul'da IŞİD'e yönelik baskınlar: 22 gözaltı

İstanbul'da IŞİD'e yönelik baskınlar: 22 gözaltı
​İstanbul polisi, kentteki bazı ilçelerde IŞİD'e yönelik düzenlendiği eş zamanlı operasyonlarda 22 şüpheliyi gözaltına aldı. PKK'ya yönelik bir operasyonda ise 8 kişi yakalandı.

Terörle Mücadele  (TEM) Şubesi tarafından İstanbul’un farklı ilçelerinde yapılan eş zamanlı operasyonlarla DEAŞ Terör Örgütüne üye oldukları şüphesiyle 22 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü polis ekipleri tarafından Başakşehir, Beykoz, Gaziosmanpaşa, Kadıköy, Maltepe, Ümraniye, Üsküdar, Pendik ve Sancaktepe ilçelerimiz ile Kocaeli ili Başiskele ilçesindeki (27) ayrı adrese yapılan eşzamanlı operasyonda (22) şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Yapılan baskın ve gözaltılar hakkında açıklama yapan İstanbul Valiliği, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ümraniye ilçemizde tespit edilen adreste DEAŞ terör örgütü yanlısı olarak ders ve sohbetler düzenledikleri, örgütün propagandasını yaparak Suriye çatışma bölgesine gidip geldikleri veya gitme arayışında oldukları, örgüte eleman temin etmek amacıyla çalışmalar yaptıkları, çatışma bölgesinden gelen veya gidecek elemanların ihtiyaçlarını karşıladıkları, örgüt üyelerinin ailelerine maddi yardım topladıkları, yasadışı faaliyetleri gizlemek için AHİD isimli dergi çıkardıkları tespit edilen şahıslara yönelik İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlenmiştir. Başakşehir, Beykoz, Gaziosmanpaşa, Kadıköy, Maltepe, Ümraniye, Üsküdar, Pendik ve Sancaktepe ilçelerimiz ile Kocaeli ili Başiskele ilçesindeki (27) ayrı adrese yapılan eşzamanlı operasyonda 22 şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır. Yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve materyal ele geçirilmiştir."

8 PKK/PYD'li yakalandı

Öte yandan PKK-PYD üyesi olup yurtdışından kaçak giriş yapan 8 örgüt elemanı da yakalandı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, "PKK-KCK terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda,  Örgütün kırsal alandaki terör eylemleri ile Suriye yapılanması PYD/YPG içerisinde faaliyet gösteren, yasa dışı yollardan ülkemize giriş yaptığı değerlendirilen (8) örgüt üyesi yakalanmıştır. Şahısların ele geçirildiği ikametlerde yapılan aramalarda bazı örgütsel materyalle birlikte bir kilogram nevi belli olmayan toz madde ile çok sayıda dijital materyal ele geçirilmiştir." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55