,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.509
  • Dolar 32.364
  • Euro 34.907
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 15 °C

İstanbul'da Hür Gençlik doğa yürüyüşünde buluştu

İstanbul'da Hür Gençlik doğa yürüyüşünde buluştu
HÜDA PAR İstanbul Gençlik Kolları "Gençlik Haftası" etkinlikleri kapsamında, HÜDA PAR Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Hamdullah Er'in katıldığı doğa yürüyüşü düzenledi.

HÜDA PAR Gençlik Kolları Genel Merkezi'nin ilan ettiği gençlik haftası, "Gençlik Kuşaklara Sığmaz" sloganıyla birçok ilde çeşitli programlarla düzenleniyor.

HÜDA PAR İstanbul İl Gençlik Kolları, sabah namazı buluşması ve doğa yürüyüşü düzenledi.

Sabah namazında Mehmet Rüştü Aşık Kutlu Camii'nde buluşan gençler, namazdan sonra Aydos Ormanı'nda kahvaltı ve doğa yürüyüşü yaptı.

Yapılan etkinliğe HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Hamdullah Er, HÜDA PAR İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Harun Vergili ve teşkilat üyeleri katıldı.

video

Doğa yürüyüşü öncesi gençlere hitap eden HÜDA PAR Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Hamdullah Er, "Bu güzel ortamda, böyle güzel gençlerle buluşmayı nasip eden Allah'a hamdolsun. Hür Gençlik olarak, 'Gençlik Haftası' etkinlikleri kapsamında memleketin her tarafında gençler için çeşitli etkinlikler düzenledik, düzenliyoruz. Bugün de İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanlığımız tarafından düzenlenen doğa yürüyüşü etkinliği ile bir aradayız. Doğa yürüyüşümüzü, gençlere doğa bilinci kazandırmak, gençlerle güzel bir zaman geçirmek ve bu ortamda dostluk bağlarımızı daha da kuvvetlendirmek hedefiyle düzenliyoruz." dedi.

"Betonlaştırılan yaşam alanlarımıza karşı doğayı ve ormanlarımızı daha çok sahiplenmeliyiz"

Müslüman gençlerin doğa ve tabiat bilinci konusunda en şuurlu olması gerekenler olduğunu belirten Er, "Allah, doğayı ve dahi kâinatı insan için yaratmıştır. Aynı zamanda bizlere bir emanettir. Bu hususta çevreyi temiz tutmak, korumak, olası orman yangınlarına karşı nasıl hareket edilmesi gerektiği konusunda bilgi sahibi olmak üzerimize bir vazifedir. Bu emanete karşı ihanet etmemek en büyük sorumluluğumuzdur. Betonlaştırılan yaşam alanlarımıza karşı doğayı ve ormanlarımızı daha çok sahiplenmeliyiz. Özellikle ormanlarımız, bizim nefes almamızı sağlayan, havamızı temizleyen ciğerlerimizdir. Peygamber Efendimiz'in 'Yarın kıyametin kopacağını bilseniz bile, bugün elinizdeki fidanı dikin.' hadisi, biz Müslüman gençlere bu konudaki en önemli mesajdır. Bu bilinç ve şuurla hareket etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Doğa yürüyüşü teşkilat üyelerinin toplu hatıra fotoğrafı çekmesiyle nihayete erdi. (İLKHA)



  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55