,
  • BIST 9679.82
  • Altın 2504.8
  • Dolar 32.582
  • Euro 34.8471
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 20 °C

İstanbul’da Covid-19 denetimleri yapıldı

İstanbul’da Covid-19 denetimleri yapıldı
​İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın koordinasyonunda Coronavirus tedbirleri ile ilgili kapsamlı denetimler yapıldı.

İstanbul’un tüm ilçelerinde gün boyunca devam eden denetimlerde toplu taşıma araçları ve esnafların kurallara uyup uymadığı kontrol edildi. Yapılan denetimlerde ilçe kaymakamları başta olmak üzere ilçe emniyet müdürleri de eşlik ederek vatandaşları gerekli kurallar noktasında uyardı.

Zeytinburnu ilçesi 58. Bulvar Caddesi’nde uygulanan denetimlere Kaymakam Zekeriya Güney ve İlçe Emniyet Müdürü Murat Yıldırım katıldı. Yapılan denetimlerde Covid-19 ile hep birlikte mücadele edilmesi gerektiği hatırlatarak gerekli kurallara uyulması noktasında uyarılarda bulunuldu.

“Kurallara uyarak bu hastalıktan kurtulacağımıza inanıyorum”

Yapılan denetim sonrasında açıklama yapan Zeytinburnu Kaymakamı Zekeriya Güney, “Bugün Türkiye’nin her tarafında denetimler var. Buradaki asıl amaç vatandaşlarımıza, esnafımıza Coronavirus konusunda bilinç oluştur, 3 temel kural olan maske, mesafe ve temizlik konusunda vatandaşlarımızı bilgilendirmek, bilinçlendirmek, uyarmaktır. Bu hastalıktan hep beraber el ele vererek kurtulacağız. Sadece birilerinin kurallara uyup başkaları uymadığı zaman kurtulmamız mümkün değil. Bunun için toplumda tekrardan bir farkındalık oluşturmak amacıyla denetimler yapıyoruz. Bundan sonra da denetimlerimiz devam edecek. İnşallah toplumun tüm kesimleriyle el ele vererek, kurallara uyarak bu hastalıktan da kurtulacağımıza inanıyorum.” dedi.

“Hastalığın yayılmasının en önemli etkenlerinden bazıları taziyeler, düğünler, nişanlar ve toplu oturulan yerlerdir”

Kurallara uyma noktasında genel olarak vatandaşlarda bir bilincin olduğunu belirten Güney, “Zaman zaman kurallara aykırı davrananları olursa da son günlerde gerek emniyet ekiplerimiz gerekse de belediye ekiplerimiz kurallara uyulması noktasında anons yapıyorlar. Günde bir sefer camilerden kurallara uyulması noktasında anons yapılıyor. Malum, hastalığın yayılmasının en önemli etkenlerinden bazıları taziyeler, düğünler, nişanlar ve toplu oturulan yerlerdir. Bu noktada da vatandaşlarımızı uyarıyoruz.” diye konuştu.

Yapılan denetimlerle ilgili İLKHA muhabirine konuşan esnaflar ise, denetimlerin yerinde olduğunu ve artarak devam etmesi gerektiğini ifade ettiler.

“Sosyal mesafe, maske ve temizliğimize dikkat etmeliyiz”

Yapılan denetimlerle tek tek esnafın gezildiğini ve vatandaşların uyarıldığını söyleyen Samet Doğan, “Gereken kurallar tekrar dile getirildi. Halkımız kaymakam bey ve emniyet güçlerinin uyarılarına uyarsa daha iyi yerlere gelebiliriz. Sosyal mesafe, maske ve temizliğimize dikkat etmeliyiz. Bunları yaparsak inşallah virüsü atlatacağız.” şeklinde konuştu.

Esnaflardan Serkan Öztürk ise, şu ifadeleri kullandı: “Az önce emniyet müdürümüz ve kaymakam bey geldiler. Yapacaklarımız konusunda bizi uyardılar. Müşterilerinizi maskesiz almayın, temizliğe dikkat edin diye uyardılar. Her ikisine de teşekkür ediyoruz. Milletimizin, esnafın kurallara uyması lazım. Biz de kurallara uyarak inşallah bu virüsü atlatacağız.”(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55