,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

İstanbul’da bayram öncesi çarşı pazarlarda ciddi hareketlilik yaşandı

İstanbul’da bayram öncesi çarşı pazarlarda ciddi hareketlilik yaşandı
81 ilde uygulanacak sokağa çıkma yasağına rağmen, bayram alışverişlerini ihmal etmeyen İstanbullular, Fatih ilçesinde bulunan tarihi ‘Malta Çarşısı’ ve yine aynı bölgede kurulan semt pazarında ciddi yoğunluğun yaşanmasına sebep oldular.

Ramazan Bayramı’nda Türkiye’nin tamamında uygulanacak sokağa çıkma yasağına rağmen bayram alışverişlerini ihmal etmeyen İstanbullular, çarşı ve pazarlarda ciddi yoğunluk oluşturdular.

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında bu sene bayram süresince Türkiye genelinde sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Arefe gününden itibaren başlayacak olan yasak, Ramazan Bayramı’nın son günü olan salı gece yarısına kadar devam edecek. 4 gün sürecek yasak ile birlikte her yıl camilerde ciddi kalabalıklarla kılınan Bayram namazı da eda edilemeyecek.

81 ilde uygulanacak sokağa çıkma yasağına rağmen, bayram alışverişlerini ihmal etmeyen İstanbullular, Fatih ilçesinde bulunan tarihi ‘Malta Çarşısı’ ve yine aynı bölgede kurulan semt pazarında ciddi yoğunluğun yaşanmasına sebep oldular. Yaşanan yoğunluk sebebiyle maalesef yine sosyal mesafe kuralına uyulmadı.

Bayram boyunca devam edecek olan sokağa çıkma yasağı sebebiyle geçen seneye göre bayram şekerine olan rağbet biraz düşse de kuruyemişe olan talepte ciddi artış yaşandı. Covid-19 sebebiyle uzun süredir evde kalan vatandaşların, bu süreçte kuruyemişe ciddi rağbet göstermeleri, kuruyemiş satışlarını yüzde 80 oranında artırdı.

Çarşı pazarlarda yaşanan hareketlilik ve satışlarla ilgili İLKHA muhabirine konuşan esnaf, salgın sürecinde önceki dönemlere göre daha az vatandaşın dışarı çıkması sebebiyle satışlarda düşüş yaşandığını ancak Ramazan Bayramı’nın da yaklaşmasıyla birlikte son bir haftadır yoğunluk oluştuğunu ifade ettiler.

Çarşıda yaşanan hareketliliğin kendilerine olumlu yansıdığını belirten esnaf Muhammed Sancar, "Coronavirus sebebiyle eskisine nazaran işler daha düşük. Buna rağmen 3-4 günlük süre içerisinde işlerde bir hareketlilik yaşandı. 3-4 gündür evde kalan vatandaşların ihtiyaçları çoğaldı. Market ve kasapların hareketliliği bize de yansıyor. Bizim de işlerimiz iyi. Çok şükür bugün pazar olmasına rağmen işlerimiz iyi. Şu anda en çok kuruyemiş ve baklava yapımı için kullanılan ceviz satışı oluyor." dedi.

Çarşı esnafından Sezai Büber ise, "Bayram alışverişi için kalabalık çok ama şekere rağbet geçen senelere oranla biraz daha düşük. Ziyaretler tamamıyla kısıtlı olacağı için şekere olan rağbet düştü. Ancak son bir haftadır çarşı oldukça yoğun." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55