,
  • BIST 9770.06
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı açıldı

İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı açıldı
İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı, Tüyap Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. tarafından Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) işbirliği ile TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı.

Türkiye’de kendi fuar merkezine sahip tek özel sektör fuarcılık kuruluşu olan TÜYAP tarafından Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) işbirliği ile düzenlenen İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı, ATO Başkanı Gürsel Baran ve T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin katılımıyla ziyaretçilerine kapılarını açtı.

 

"Kırtasiye sektöründeki ihracatımız artıyor"

Açılış konuşması yapan T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, kırtasiye sektörünün Türkiye'de büyüme potansiyeli olduğunu kaydederek, "Hem sektörün ticaret hacmini, hem üretimi geliştirelim. Aynı zamanda da gençlerimizi, çocuklarımızı hem de ofis anlamında yetişkinlerimizi sağlıklı ürünlerle buluşturalım." diye konuştu.

Ekonomi anlamında Türkiye'nin müthiş bir potansiyele sahip olduğunu ve olağanüstü girişimcilerinin bulunduğunu dile getiren Tüfenkci, "Tüm dünyayı etkileyen küresel ekonomik krizden sonra kırtasiye sektöründeki ticaret hacmimiz yüzde 22 oranında arttı. 2010 yılında 2,2 milyar dolar olan kırtasiye ihracatımız bugün 3,2 milyar dolara yükseldi." diye konuştu. Tüfenkci, 2010'da 4,8 milyar dolar olan kırtasiye ithalatının bugün 5,3 milyar dolara ulaştığını ifade etti.

 

20 bin perakendeci faaliyet gösteriyor

Açılış konuşması yapan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, fuarların, firmaların yeni ürünlerini piyasaya sunmaları için önemli bir fırsat taşıdığını söyledi. İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarının alanında dünyanın en büyük üçüncü, Türkiye'nin ise birinci etkinliği olduğunu dile getiren Baran, katılımcı firma ve ziyaretçi sayısı ile ürün çeşitliliğinin ve kırtasiyeye olan talebin her geçen gün arttığını paylaşarak; "2 milyar dolarlık bir pazar büyüklüğüne sahip olan sektör ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor. 20 bin perakendeci faaliyet gösteriyor." dedi.

 

“Fuar yeni işbirlikleri ve etkin stratejilerin oluşturulmasında önemli rol oynuyor”

TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuarın 216 markanın katılımıyla 30 bin metrekarelik alanda ve 4 salonda kapılarını ziyaretçilerine açtığını belirtti. Ulusal ve uluslararası tanıtım faaliyetleri ile başarı çizgisini yukarılara taşımayı hedefleyen İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı’nın, 46 ülkeden gelen 3 bine yakın online kayıt alınmış bireysel ziyaretçilerin yanı sıra tüm masrafları Tüyap tarafından karşılanmak üzere ağırladığı yurt içinde 66 il, yurtdışında 25 ülkeden bine yakın satın alım yetkilileri ile yeni işbirlikleri ve etkin stratejilerin oluşturulmasında önemli rol oynayacağını paylaştı. Ekonomi Bakanlığı’na yurt dışından gelecek alım heyeti çalışmalarından desteklerinden dolayı teşekkür eden Ersözlü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteğiyle de 60’ın üzerinde ilden ticaret odalarının ilgili meslek komitelerinin perakendeci üyelerinden oluşan alım heyeti organizasyonu yapıldığını belirtti.

 

"İhracatımızı artıracağız"

TÜKİD Yönetim Kurulu Başkanı Vecdet Şendil, kırtasiye ve ofis ürünleri alanında markalaşmaya yönelik çalışmalar yapacaklarını paylaşarak, "Yeni ürünler üreterek ve markalaşarak ihracatımızı artıracağız." dedi.

Şendil, "Fuarın doğru ve verimli geçmesi adına tüm illerden perakendecileri buraya getirdik ve misafir ediyoruz. Perakendecilerin buraya gelip fuarı, yeni ürünleri görmesi önemli." diye konuştu.

 

İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarında Türkiye'nin önde gelen markalarının yanı sıra Amerika, Almanya, Avusturya, Çin, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Hindistan, Hong Kong, İngiltere, İspanya, İtalya, Japonya, Kore, Tayland, Tayvan, Yeni Zelanda ve Yunanistan'ın önde gelen firmaları en son teknolojiye sahip yenilikçi ürünlerini sergiliyor. Aynı zamanda birçok etkinliğe ev sahipliği yapan fuarda nostaljik gezintiye çıkaracak birbirinden farklı sergiler de fuar süresince gezilebilecek.

 

Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi, Büyükçekmece’de düzenlenen İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı, 26 Şubat saat 19.00’a kadar ziyaret edilebilecek.

 

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55