,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 19 °C

İstanbul-İzmir Otoyolu açıldı

İstanbul-İzmir Otoyolu açıldı
İstanbul ile İzmir arasında 8,5 saati bulan seyahat süresini 3,5 saate düşüren otoyolun 192 kilometrelik kesimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Şehir Hastanesi ve İstanbul-İzmir Otoyolu ortak açılış törenine katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölünmüş yollar, otoyollar, ilk defa inşa edilen hızlı tren hatları, sayıları ve seferleri artırılan havalimanları, geliştirilen denizyolu taşımacılığı ve diğer ulaşım alternatifleriyle seyahatleri kolay ve güvenli hâle getirdiklerini dile getirdi.

Şehir hastanelerinin, açılışı yapılan otoyolun ve İstanbul’daki yeni havalimanın kamu-özel ortaklığı modeliyle hayata geçirdiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu modelde, özel sektör yatırımı yapıyor, kamu da belirlenen sürede hem hizmet alıcı olarak projede yer alıyor hem de sürenin sonunda malın sahibi oluyor. Türkiye, dünyada bu modeli en etkin ve başarılı şekilde uygulayan ülke durumundadır." diye ekledi.

Konuşmasının devamında "Geçtiğimiz 17 yılda yaptığımız hizmetler, yatırımlar, gerçekleştirdiğimiz reformlarla Türkiye’yi egemenliğini gerçek anlamda kullanabilen bir ülke hâline getirdik." ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün maruz kaldığımız onca saldırıya, tuzağa, tehdide, şantaja rağmen dimdik ayaktaysak bunu geçtiğimiz 17 yılda ülkemizi getirdiğimiz yere borçluyuz." değerlendirmesinde bulundu.

Suriye’den Doğu Akdeniz’e kadar her yerde Türkiye’nin hakkını, hukukunu korumak için gece gündüz mücadeleye devam edeceklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Meclisimiz bir yandan, Cumhurbaşkanlığı olarak biz, bakanlarımızla, kurumlarımızla diğer yandan Türkiye’yi hedeflerine ulaştırmak için gereken adımları kararlılıkla atmayı sürdüreceğiz. Önümüzdeki bir yılı kazasız belasız geride bıraktığımızda, Rabbimin inayetiyle, Türkiye yeni ve çok daha büyük bir şahlanış dönemine girecektir."

İstanbul ile İzmir arası 3,5 saate düşecek

384 km otoyol ve 42 km bağlantı yolu olmak üzere toplam 426 km uzunluğundaki İstanbul- İzmir otoyolunun tamamen bitmesiyle İstanbul ile İzmir arasında 8,5 saati bulan seyahat süresi 3,5 saate düşecek.

Otoyolda, 1550 metrelik orta açıklığı ile dünyanın en büyük 4. köprüsü olan Osmangazi Köprüsü, toplam uzunluğu  6 bin 445 metre olan 3 adet tünel, toplam uzunluğu 21 bin 571 metre olan 38 adet viyadük, 18 noktada toplam 33 adet Hizmet Tesisi ve 22 adet kavşak bulunuyor.  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55