,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2323.296
  • Dolar 32.3427
  • Euro 34.8336
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 16 °C

İstanbul, Dünya Deri Sektörünü Ağırlayacak

İstanbul, Dünya Deri Sektörünü Ağırlayacak
01-03 Şubat 2017 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde ‘Deride Yüksek Ritm’ mottosu ile düzenlenen ve TİM tarafından da desteklenen Alleather-IDF İstanbul Deri Fuarı, sektör için önemli bir sıçrama noktası olacak.

Türk deri sektörü, Erdoğan ve Putin görüşmesi sonrasında düzelen ilişkilerin rüzgarıyla Rusya’ya olan ihracatını yeniden yüzde 80’lere çıkarmayı hedefliyor. 01-03 Şubat 2017 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde ‘Deride Yüksek Ritm’ mottosu ile düzenlenen ve TİM tarafından da desteklenen Alleather-IDF İstanbul Deri Fuarı, sektör için önemli bir sıçrama noktası olacak.

 

Rusya ile birlikte ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Hollanda, Lübnan, Bulgaristan, Özbekistan, Kore, Kazakistan, Ukrayna, Hindistan, Türkmenistan, Pakistan, Litvanya, Belarus, Finlandiya gibi değişik coğrafyalardan profesyonel alıcı ve satıcılar, Ekonomi Bakanlığı’nın destekleri düzenlenen Alım Heyeti Programı kapsamında Alleather-IDF İstanbul’da biraraya gelecek.

 

Rusya ve Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin geçmişi uzun yıllara dayanıyor. 1990’lı yıllardan sonra özellikle deri ve deri ürünleri alanında önemli bir pazar haline gelen Rusya’da 2015 yılında yaşanan ekonomik kriz ve sonrasında iki ülke arasında yaşanan talihsiz uçak krizi, deri sektörünü olumsuz yönde etkiledi. Bugüne kadar yaşanan tüm krizlerden kendini yenileyerek, daha güçlü ve hızlı bir şekilde çıkmayı başarmış bir sektör olan Türk deri ve deri ürünleri, 2023 yılında 5 milyar dolar ihracat büyüklüğü hedefine ulaşmak için çalışıyor.

 

‘Rusya piyasası bizim önceliğimiz’

01-03 Şubat tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek Alleather-IDF İstanbul Deri Fuarı’nın Türk deri sektörünün sıçrama noktası olacağını belirten İstanbul Deri ve Deri Mamülleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Dinç, “Artık 2016 yılını unutalım. 2017 yılının Rusya ve Türkiye arasında hayırlara vesile olmasını arzu ediyoruz. Biz iş dünyası olarak istikrar, barış ve dostluktan yanayız. Alleather-IDF Istanbul Deri Fuarımıza Rusya’dan da katılım olacak. Rusya piyasası bizim önceliğimiz. Genel olarak bu fuar, Türk deri sektörünün sıçrama noktası olacak. Biz de iş dünyası olarak ikili ekonomi ilişkilerimizin geliştirilmesi için elimizden geleni yapacağız." dedi.

 

‘Türk deri ve deri konfeksiyon sektörünün gücünü gösterme zamanıdır’

Rusya’da kaybedilen ihracat rakamlarını geri kazanmayı hedeflediklerini belirten Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) Başkanı Kıyasettin Temuçin, “Bu zamana kadar her iki taraf da aynı dili konuşup, birbirlerinin beklentilerini bilerek iş ilişkilerini sürdürdü. Bundan sonra da Türk firmalar kaliteli ve özgün tasarımları ile Rusya pazarına ihracat yapmaya devam edecekler. Şimdi her zamankinden daha fazla Türk deri ve deri konfeksiyon sektörünün gücünü gösterme zamanıdır. Alleather-IDF Fuarı’nda Türk firmalar hazırladıkları koleksiyonlar ve private label ürünler ile yeniden Rusya pazarına damgasını vurarak gelecek. Bu fuar, Türk deri sanayisinin potansiyeli yüksek hedef ülkelerdeki pazar paylarını artırmayı ve beraberinde özellikle son dönemde Rusya’da kaybedilen ihracat rakamlarını geri kazanmayı hedefliyor” dedi.

 

‘İngiltere Borsası’na kote UBM, Türkiye’de yatırım yapmaya devam ediyor’

Türkiye’nin ve içinde bulunduğu coğrafyanın zor bir dönemden geçtiğine dikkat çeken UBM EMEA (İstanbul) Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Tığlıoğlu, “UBM olarak böylesi bir dönemde Türkiye’de yatırım yapmaya devam ediyoruz. Çünkü, Türkiye halen üretime güçlü bir şekilde devam ediyor. Ürün temini açısından canlı bir pazar olduğu gibi sürekli, gelişen, büyüyen dinamik ekonomisi ve elbette stratejik konumu sayesinde özellikle Avrupa, Asya, Kuzey Afrika ve Kuzey Amerika bölgeleri için çok önemli bir potansiyele sahip. İngiltere Borsası’na kote dünyanın en büyük fuar şirketlerinden biri UBM olarak uluslararası Türk deri sanayinin çatı örgütü TÜRDEV ile el ele vererek Alleather-IDF İstanbul Deri Fuarı’nı düzenliyoruz. Kendi deneyimlerimiz ve elimizde bulunan uluslararası güç ile Alleather-IDF’i destekleyerek zirvenin vazgeçilmezi haline getirmek istiyoruz” dedi.

 

Türk Deri Sektörü, Alleather-IDF’te gövde gösterisi yapacak…

Türk Deri Sektörü, 1-3 Şubat 2017 tarihleri arasında Istanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen Alleather-IDF İstanbul Deri Fuarı’nda kalitesi ve tasarım gücü ile gövde gösterisi yapacak. T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın destekleri ile düzenlenen Alım Heyeti Programı ile Rusya, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Hollanda, Lübnan, Bulgaristan, Özbekistan, Kore, Kazakistan, Ukrayna, Hindistan, Türkmenistan, Pakistan, Litvanya, Belarus, Finlandiya olmak üzere toplam 18 ülkeden yaklaşık 100 alıcı Alleather IDF’e katılacak. Türkiye İhracatcılar Meclisi TİM tarafından da desteklenen fuarda gerçekleşecek B2B görüşmeleri ile uluslararası alıcılar ve katılımcı firmalar fuarda biraraya getirilecek.

 

Fuarda başta deri konfeksiyon firmaları olmak üzere deri ve deri aksesuar ürünleri, deri aksesuarları, bitmiş deri, deri makineleri ve kimyasalları gibi ürün grupları yer alacak. Fuarın katılımcı hedef kitlesi; tabakhane, kimyasal makineciler gibi hammadde ve ekipman üreticileri ile distribütörleri ve konfeksiyon alanındaki üreticileri içeriyor. Ziyaretçi hedef kitlesi ise dericilik sektöründe ve yan sanayilerinde faaliyet gösteren tüm profesyonelleri kapsıyor.

 

 

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55