,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.519
  • Dolar 32.3303
  • Euro 35.1933
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C

İstanbu'da metro uzuyor, trafik rahatlıyor!

İstanbu'da metro uzuyor, trafik rahatlıyor!
İBB toplu taşımada önemli bir adım daha atıyor. Kirazlı – Başakşehir - Olimpiyatköy Metro hattı Başakşehir-Kayaşehir'e uzanıyor. 2019 yılında işletmeye alınması planlanan yeni metro, bölgenin toplu ulaşımda önemli bir yere sahip olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi toplu taşımada önemli bir adım daha atıyor. Kirazlı – Başakşehir - Olimpiyatköy Metro hattı Başakşehir-Kayaşehir'e uzanıyor. 2019 yılında işletmeye alınması planlanan yeni metro, bölgenin toplu ulaşımda önemli bir yere sahip olacağı belirtildi.

 

Kayaşehir'in toplu taşım sorununu çözecek olan metro hattı için Kayaşehir Bulvarı geçici olarak 26 Nisan 2018 tarihindearaç trafiğine kapanıyor.

 

Başakşehir – Kayaşehir Metro Hattı çalışmaları kapsamında Kayaşehir Bulvarı’nın 350 metrelik bölümü yaklaşık 2 yıl boyunca trafiğe kapatılacak. 2019 yılında tamamlanması hedeflenen Başakşehir – Kayaşehir Metrosu yapımı devam eden metro hatlarıyla entegre olacak. İnşaatı devam eden Başakşehir –Kayaşehir metro hattı Kirazlı-Başakşehir Metro hattına bağlanıyor.

Başakşehir – Kayaşehir Metrosu’nun son durağı olan Kayaşehir Merkez İstasyonu’nda başlayacak çalışmalarda sürücüler için alternatif güzergahlar hazırladı.

 

Alternatif Güzergahlar

 

Kayaşehir’den Fenertepe yönüne gidecek sürücülerin Kayaşehir Bulvarı – Evliya Çelebi Caddesi – Adnan Menderes Bulvarı istikametini kullanmaları gerekmektedir.
Fenertepe’den Kayaşehir yönüne gidecek sürücülerin Kayaşehir Bulvarı – Akzambak Sokak- Gazi Yaşargil Caddesi – Evliya Çelebi Caddesi istikametini kullanmaları gerekmektedir.

Genel Bilgiler:

 

Başakşehir’in önemli yerleşim alanlarından biri olan ve genel olarak ev-iş ve ev-okul tipi yolculukların yapıldığı bir bölgeye ulaşım kolaylığı geliyor. Başakşehir-Kayaşehir metrosunun yapımı devam eden ve 2680 yatak kapasiteli olacak olan İstanbul İkitelli Şehir Hastanesi'ne dehizmet edecek.

Hat uzunluğu: 6,2 km

Araç dizi: 8 ‘li dizi

Maksimum Hız : 80 km/sa

Seyahat süresi: 10 dakika

İstasyon Sayısı: 4

İstasyonlar: Onurkent, Şehir Hastanesi, Kayaşehir 15. Bölge, Kayaşehir Merkez.

M3 Hattı, Bakırköy – Kayaşehir Metro Hattı saatlik 70.000 yolcu/saat/yön taşıma kapasitesine sahip.

 

Entegrasyon

 

1. M3 hattının devamı olan Kayaşehir Başakşehir hattından binen yolcular, Metrokent – Olimpiyatköy – Kirazlı Metro Hattı ile aktarmasız Bakırköy İDO istasyonuna kadar devam edebilecekler.

2. Kayaşehir Merkez istasyonunda Halkalı-3.Havalimanı Metro Hattı ile yolcu aktarımı yapılabilecekler.

3. Kayaşehir Merkez ve Metrokent istasyonunda Kayaşehir - Başakşehir-Olimpiyat Parkı Tramvay Hattı ile yolcu aktarımları,

4. Entegre olduğu Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyatköy hattı üzerinden Kirazlı-Bakırköy(İDO), Mahmutbey-Başakşehir - Esenyurt, Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey ve Ataköy-İkitelli metro hatlarına geçiş sağlanacak.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55