,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2322.138
  • Dolar 32.3304
  • Euro 34.8834
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C

israil-Hamas arasında yeni takas anlaşması teklifi

israil-Hamas arasında yeni takas anlaşması teklifi
Filistin Esirler Günü'nün yıl dönümü münasebetiyle bir radyo programına katılan Halid Meşal, Hamas ile israil arasında yeni bir takas anlaşması için arabuluculuk teklifinde bulunulduğunu ancak teklifin bazı engellerle karşılaştığını söyledi.

Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, Hamas ile israil arasında yeni bir takas anlaşması için arabuluculuk teklifinde bulunulduğunu ancak teklifin bazı engellerle karşılaştığını duyurdu.

Filistin Esirler Günü'nün yıl dönümü münasebetiyle bir radyo programına katılan Meşal, "Bazı taraflar yeni bir esir takası anlaşması için arabuluculuk teklifinde bulundu, ancak bu teklifler bazı engellerle karşılaştı. Bunlarda biri israil'in isteklerimizi görmezden gelmesi, ikincisi ise serbest bırakılan esirlerden yeniden tutuklananlar serbest bırakılmadan arabulucular kanalıyla israil'le müzakerelere başlamayı reddetmiş olmamızdı." dedi.

"Zamana ihtiyaç var"

Hareketin elinde, israil hapishanelerindeki tutukluların serbest bırakılması için israil'e baskı yapacak gerçek kozlar olduğuna işaret eden Halid Meşal, "Yeni bir takas anlaşmasının gerçekleşmesi için zamana ihtiyaç var. Zira böyle bir anlaşma, israil'le müzakere dengesine ve israil'e uygulayacağımız psikolojik savaşa bağlıdır." diye konuştu.

Meşal, Hamas'ın önceliğinin israil hapishanelerindeki Filistinli tutukluların serbest bırakılması olduğunu yineledi.

"Başarısızlıkla sonuçlanacak beyhude bir çabadır"

Gazze'deki memurların maaşlarında kesintiye gidilmesiyle ilgili de konuşan Halid Meşal, "Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın davranışı ve Gazze'deki memurların maaşlarının kesilmesi, sorumsuzluk ve başarısızlıkla sonuçlanacak beyhude bir çabadır." ifadesini kullandı.

Meşal, Gazze'deki yanlışlıkların bu şekilde düzeltilemeyeceğini belirterek, "Filistinli gruplar arasındaki bölünmenin, siyasi ortaklık ile ulusal ruh ve iradeyle çözüme kavuşturulacağını" vurguladı.

"Önümüzde muhakkak gerçekleştirmemiz gereken ulusal mutabakat ve geçmişte anlaşmaya varılan konuların uygulanması süreci var." diyen Halid Meşal, Fetih Hareketi'nden bir heyetin ilerleyen günlerde bu konuları görüşmek üzere Gazze'ye yapması beklenen ziyareti memnuniyetle karşıladıklarını kaydetti.

Hamas, geçen perşembe günü Abbas'ı, Gazze'de kriz üretme ve halka baskı uygulamakla suçlamıştı.

Gazze Şeridi'ndeki kamu çalışanları, mart ayı maaşlarını yüzde 30 kesintili alırken, Uzlaşı Hükümeti kesintinin geçici olduğunu ve ambargodan kaynaklandığını kaydetmişti.

Hamas ile israil arasında 2011'de varılan esir takası anlaşmasıyla bin 27 Filistinli serbest bırakılmış, ancak israil mahkemeleri serbest bırakılan esirlerden 35 kadarının yeniden hapsedilmesine karar vermişti.

 

Kaynak: DOĞRUHABER
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55