,
  • BIST 9745.02
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 22 °C

İSO ​İmalat PMI Şubat 2017 raporları açıklandı

İSO ​İmalat PMI Şubat 2017 raporları açıklandı
​İstanbul Sanayi Odası Türkiye ve İstanbul İmalat PMI Şubat 2017 raporları açıklandı.

Ekonomik büyümenin öncü göstergesi olan imalat sanayi performansında en hızlı ve güvenilir referans kabul edilen İstanbul Sanayi Odası Türkiye ve İstanbul İmalat Sanayi PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi) anketlerinin Şubat 2017 dönemi sonuçları açıklandı.

Buna göre İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI şubat ayında 49,7’ye yükselerek geçen ekim ayından bu yana en yüksek değerine ulaştı. PMI anket verileri, Türk imalat sektöründe genel anlamda stabilizasyon sağlandığına işaret etti. PMI verilerini belirleyen alt endekslerden Üretim Endeksi Ocak 2016’dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. İstihdam Endeksi son yedi ayda altıncı kez olacak şekilde yükseldi. Yeni Siparişler Endeksi nötr düzey 50,0’nin altında kalmasına rağmen son dört ayın en yüksek düzeyine yükseldi. Girdi fiyatları enflasyonu geçen yılın ekim ayından beri gözlenen en düşük değerine gerilerken, Yeni İhracat Siparişleri hacmi son yedi ayda beşinci kez olacak şekilde yükseldi. Tedarikçilerin Teslim Süreleri Endeksi’nden de hafif bir olumlu katkı geldi.

İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI anket verileri hakkında değerlendirmede bulunan IHS Markit Kıdemli Ekonomisti Trevor Balchin, şunları söyledi: “Şubat ayında 49,7’ye yükselen PMI, Türk imalat sektöründe genel anlamda stabilizasyona yakın olunduğuna işaret etti. Üretimin yükselmesi ve istihdamın yeniden artmaya başlaması umut verici gelişmeler olarak kayda geçti. Son anket verileri aynı zamanda fiyat baskılarının genel olarak yüksek düzeyde kalmaya devam ettiğine, ama enflasyonun önceki aylara kıyasla gerilediğine işaret etti.”

 

İstanbul İmalat PMI şubat ayında 48,0’a yükseldi

İstanbul Sanayi Odası İstanbul İmalat PMI, şubat ayında 48,0’a yükselerek geçen ekim ayından bu yana en yüksek seviyede ölçüldü. Üretim, Yeni siparişler ve İstihdamdaki değişimleri yansıtan alt endeksler şubat ayında manşet endeks üzerinde etkili oldu. Üç alt endeks de eşik değer 50,0’nin altında kaydedildi ama önceki aya göre iyileşme gösterdi. Şubat ayında Yeni İhracat Siparişleri çok hafif bir düşüş gösterirken, İstanbul imalatçıları üzerindeki maliyet baskıları güçlü seyretmeyi sürdürdü. Girdi fiyatları enflasyonu yüksek düzeyde kalmakla birlikte üst üste ikinci ay olacak şekilde yavaşlayarak Kasım 2016’dan beri gözlenen en düşük hızda kaydedildi.

 

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55