,
  • BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C

İSO Başkanı Bahçıvan, 2018-2022 Çalışma Programını açıkladı

İSO Başkanı Bahçıvan, 2018-2022 Çalışma Programını açıkladı
İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan “İSO’nun öncü rolü; yüksek teknolojili ve katma değerli sanayiyi merkeze alan bir ekonomik ve toplumsal dönüşümü başarıyla gerçekleştirmektir" dedi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisinin nisan ayı olağan toplantısı, “Yönetim Kurulunun 2018-2022 Çalışma Programının Değerlendirilmesi” ana gündemi ile gerçekleştirildi. İSO’nun yeni Yönetim Kurulu ile Meclis üyelerinin ilk kez buluştuğu toplantıya sanayiciler yoğun ilgi göstererek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Toplantının açılış konuşmasını yapan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, sözlerinin başında “İSO, dünyada yaşanan köklü değişim sürecinde, yereli ve küreseli içeren bütüncül bir bakış eşliğinde akıl ve gerçeği buluşturan, riskleri ve fırsatları birlikte gören anlayışını bu yeni dönemde de kararlılıkla sürdürecektir” dedi.

 

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Bahçıvan, gündeme ilişkin değerlendirmesinde “Dünyadaki yeni nesil sanayi anlayışı çok daha rekabetçi, bilgi yoğun, yüksek katma değerli bir üretim yapısına dayanıyor. Bu koşullarda, bizim de sanayimizi yüksek teknolojili ve yüksek katma değerli bir yapıya kavuşturmamız kaçınılmaz bir zorunluluk. Sanayiyi merkeze alan bir ekonomik ve toplumsal dönüşümü başarıyla gerçekleştirmemiz, gelecek kuşaklara karşı bir sorumluluğumuzdur. Bu süreçte öncü rol yine İSO’ya düşüyor. Sanayinin faaliyet koşullarının iyileştirilmesi amacıyla dünyayı yakından takip ederek, resmi otoritelerle temas kurarak, her alandaki paydaşlarımızla iş birliğini geliştirerek sanayimizi ve sanayicimizi sürekli desteklemenin gayreti içinde olacağız” dedi.

 

Sanayinin finansman ihtiyacı öncelikli

Yeni dönemde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Bahçıvan’ın açıklamalarından bazıları şunlardan oluştu: “Odamızın en güçlü organları olan Meclisimiz ve Meslek Komitelerimizle önümüzdeki dönemde daha etkin ve daha yakın bir çalışma içinde olacağız. Sanayimizi ve ekonomimizi yakından ilgilendiren konularda ihtisas kurulları oluşturacağız. Etkinliklerin yanı sıra özel olarak tasarlanacak bir mobil uygulama ile Meslek Komiteleri ile gruplarına bağlı üyeler arası ilişkileri pekiştireceğiz. Öncelikli çalışma konularımızdan olan sanayinin finansman ihtiyacının karşılanması konusunda vizyoner önerilerimizi gündeme getirmeye devam edeceğiz. Yeni nesil “Kalkınma Bankacılığı” önerimiz büyük önem taşıyor. Projenin kendisini teminat kabul ederek sanayi yatırımlarının finansmanını sağlayan bir kalkınma bankasının kurulup sanayimizin finansmanını desteklemesi için gerekli girişimleri yapacağız. Ayrıca halka arz, tahvil ve bono işlemleri, sukuk ve benzeri finansman araçları hakkında bilgilendirme faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.

 

Geçmiş dönemde hükümetimizin ve kamuoyunun gündemine getirdiğimiz terzi işi teşvik sisteminde kamu teşviklerinin yalın ve anlaşılır, projeye bağlı ve denetlenebilir olması ve finans bazlı bir mantığa dayanması yönündeki önerilerimizin takipçisi olacağız. Sanayide Dijital Dönüşüm Ofisi oluşturarak danışmanlık hizmeti sunacağız. Odamız üyelerinin dijitalleşme yol haritasını çıkararak firmalarımızın rekabet gücünü artıracağız. “AR-GE Merkezleri Danışmanlığı Projesi” ile firmalarımızın AR-GE merkezi başvuru süreçlerinin en etkin şekilde yürütülerek desteklerden hızlıca yararlanmalarını sağlamak için danışmanlık hizmeti sunacağız. “İstanbul Tasarım Vadisi Projesi”nin en önemli paydaşı olarak üyelerimizin bu projeden etkin şekilde faydalanmasını sağlayacağız. Sanayi-üniversite işbirliği alanında da somut adımlar atacak, girişimlerin finansmanı için İSO Melek Yatırımcı Ağı’nı kuracağız.”

 

Dünyanın en temel problemi; öngörüsüzlük

Erdal Bahçıvan, dünyada ve ülkemizde yaşanan bazı gelişmeleri de değerlendirerek “Verimlilik artışının yavaş seyri, nüfusun yaşlanması, yüksek küresel borç stoku, büyümenin kapsayıcılık sorunu, uluslararası koordinasyon yetersizliği, yapısal reformların istenen hızda gerçekleştirilememesi gibi unsurlar küresel büyümenin geleceği konusundaki endişeleri canlı tutuyor. Açık ve net söylüyorum; dünyanın şu andaki en temel problemi öngörüsüzlüktür. Öyle ki; IMF’ten Dünya Bankası’na, gelişmiş ülkelerin merkez bankalarından araştırma kurumlarına kadar birçok kurum ve kuruluşu etkisi altına almış olan bu öngörüsüzlük dalgasının giderek artması, önümüzdeki günlerin neler getireceğine ilişkin belirsizliği de artırmaktadır. Türkiye ekonomisinde ise 2017’deki güçlü büyümenin ardından 2018 ilk çeyreğinde de canlılığın sürdüğü görülüyor. Türkiye ekonomisi, sanayicilerimizin yüksek yatırım ve üretim iştahının yanı sıra hükümetin vermiş olduğu güçlü desteklerin katkısıyla ölçülü büyüme temposunu koruyor. Ancak özellikle enflasyon ve cari açık gibi iki önemli sorunumuzun kalıcı çözüm beklediğini de kabul etmemiz gerekiyor” dedi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55