,
  • BIST 9051.7
  • Altın 2298.322
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 20 °C

İsmail Heniyye'den liderlere çağrı: "Batı Şeria'nın ilhak projesine karşı harekete geçin"

İsmail Heniyye'den liderlere çağrı: "Batı Şeria'nın ilhak projesine karşı harekete geçin"
Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas)'nin Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Arap ve Müslüman devlet liderlerine gönderdiği mesajında, Batı Şeria'nın ilhak projesinden yüz çevirmek için acil harekete geçilmesi gerektiğini yazdı.

Müslümanların yaşadığı ülke liderlerine ve Arap devletlerinin 40 yöneticisine birer mesaj gönderen Heniyye, ırkçı bir politika olan Batı Şeria'nın ilhakına ve Kudüs'e karşı işlenen suçlara karşı mücadele etmek için acil harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

Heniyye, 40 devletin yöneticilerine gönderdiği mesajında, "Batı Şeria'nın ilhakı" projesinin; siyonistlerin, kapkara ve katliamlarla dolu tarihlerinde, Filistin halkına yönelik kurdukları yüzlerce suç içerikli planlarından biri olduğunu söyledi.

Heniyye mesajında, "Siyonistler olduğu müddetçe, İslam toplumları, Arap halkları ve Filistinliler için gerek günümüzde gerekse gelecekte tehlike devam edecektir." vurgusunu öne çıkardı. 

Heniyye: "İslam ve Arap ülkeleri zirvesi düzenlensin"

Heniyye; devlet başkanlarını, Batı Şeria ve Kudüs'teki tüm yerleşim ve Yahudileştirme projelerini, Filistin meselesini ABD sponsorluğu ve desteğiyle tasfiye etme planlarını reddeden birleşik Filistin pozisyonunu desteklemek için bir Arap ve İslam zirvesi düzenlemeye çağırdı.

Heniyye mesajında, Filistin halkının doğal hakkına dayanan Filistin toprak bütünlüğü projesini korumak, haklarını almak, topraklarını özgürleştirmek ve başkenti Kudüs olan bağımsız devletlerini kurabilmeleri için siyasi, diplomatik, ekonomik ve medya güvenlik ağının sağlanması gerektiğini belirtti. 

"Siyonistlerin ilhak planına karşı birlik içerisinde ciddi bir duruş sergilenmelidir"

Birlik ruhu içerisinde ciddi bir duruşun ortaya konulması gerektiğine vurgu yapan Heniyye, "Siyonist projeleri ret edecek, bunları suç olarak görecek, İslam ve Hristiyanlık dinlerinin mukaddesatlarını koruyacak, bölücü ve Yahudileştirme projelerini engelleyecek ciddi ve birlik içerisinde bir duruş sergilenmelidir. Toprakları uğruna direniş gösteren Kudüs halkı direnişlerinde desteklenmeli ve işgal engellenmelidir. Siyonistlerin sürekli devam ettirdiği düşmanlığı ve tırmanışa geçen terörü sona erdirilmeli, mübarek Mescid-i Aksa, Kudüs ve Batı Şeria'da yerleşim ve Yahudileştirme projelerine engel olunmalıdır." ifadelerine yer verdi.

"Filistin'in işgal projesini durdurmak için aranızdaki iletişimi güçlendirin"

İşgal yöneticilerinin "Uluslararası Ceza Mahkemesinde" savaş suçlusu olarak yargılanması ve soruşturmaların bu doğrultuda ilerletilmesi için çalışılması gerektiğinin altını çizen Heniyye, mesaj gönderdiği devlet liderlerini; meşru Filistin hakları talebini güçlendiren uluslararası bir pozisyon oluşturmak ve işgal rejiminin Filistin topraklarına el koyma projelerini durdurmak için; siyasi, diplomatik ve yasal düzeylerde, dost ve kardeş ülkelerle, uluslararası ve bölgesel kuruluşlarla aralarındaki iletişimi güçlendirmeye çağırdı.

"Siyonist rejim, normalleşme yoluyla işgalini meşrulaştırmak istiyor"

Tarihteki tüm işgalci devletlerin, çevre ülkelerle normalleşme politikaları yürüterek işgaline meşru zemin oluşturmaya çalıştıklarını hatırlatan Heniyye, siyonistlerin de aynı hedefi güttüğünü, çevredeki Arap ve İslam devletleriyle normalleşme yoluyla Filistin topraklarına nefret dolu işgalini uygulamak için her fırsatı kolladığını söyledi. 

"Normalleşme suçuna ortak olmak bağışlanması zor bir hata olacaktır"

İşgalci siyonist düşmanlarla "normalleşme" suçundan yüz çevirme çağrısını yineleyen Hamas Siyasi Büro Başkanı, aksi durumda, bunun bağışlanması zor bir hata, İslam ümmetine ve Filistin halkının bağrına vurulacak ağır bir darbe olacağını dile getirdi.

"Siyonistlerin saldırganlığı karşısında Filistin halkı elleri boş durmayacaktır"

Siyonist işgalcilerin, Kudüs ve Batı Şeria'daki provakatörce tutumlarından dolayı sorumlu tutulacağını ifade eden Heniyye, bu saldırganlık ve düşmanlıktaki artış karşısında Filistin halkının elleri boş bir şekilde durmayacağına vurgu yaptı.

Halkının bu siyonist terörüne geniş kapsamlı bir direnişle karşı duracağını ifade eden Heniyye, "Bu işgal sona erip özgürlüklerini alana ve topraklarına geri dönene kadar halkımız; mukaddesatlarına, haklarına ve vatanına bağlı kalarak mücadeleye bağlı kalmaya devam edecektir." dedi.

"Ümmetin yerine mukaddesatları savunan Filistinlilerin yanında durun"

Filistin topraklarında bulunan tüm oluşumlara da çağrıda bulunan Heniyye mesajında, stratejik bir tercih olan "Vatan Birliği" ekseninde bir birlikteliğin sağlanması gerektiğini yazdı.

Heniyye, "Filistin halkına yönelecek tüm tehlikelere karşı durmak ve mücadele etmek için oluşturulacak ulusal bir program çerçevesinde herhangi bir buluşmaya da hazırız." dedi.

Heniyye mesajında son olarak, "Filistin halkı; kendi vatanını, haklarını, mukaddesatlarını ve tarihi kimliğini ümmetin yerine savunurken, onların yanında durmamız gerekir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55