,
  • BIST 9092.73
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

İslami STK’lardan Ramazan Mesajı

İslami STK’lardan Ramazan Mesajı
Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü, Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi ve Hak ve Özgürlükler Platformu ortak yayınladıkları bir mesajla Batman halkının Ramazan ayını kutlayarak bu ayın hayır ve bereket getirmesi temennisinde bulundular

Ortak yayınlanan mesajda Ramazan ayının feyz ve bereketinden gereği gibi istifade ederek işlenen cürm ve günahlardan kurtulmanın gayreti içinde olmalıyız tavsiyesinde bulunuldu.

BU MÜBAREK AYDA CENNET KAPILARI AÇILIP ÇEHENNEM KAPILARI KAPANMIŞTIR

Orucun daha önceki ümmetlere de farz kılındığı hatırlatılan mesajda;“Ey iman edenler! Oruç sizden önce gelip geçmiş ümmetlere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Umulur ki korunursunuz.” (Bakara:183) ayeti hatırlatılarak, “Bizleri bir Ramazan-ı Şerif’e daha ulaştırdığı için Rabbimize hamd olsun. Mükafat ve ecrinin büyüklüğü hakkında Efendimiz(sav)’den birçok rivayetin geldiği bir hayır ve bereket mevsiminin daha idraki içerisindeyiz. Bu mübarek ay ki cennetin kapıları açılıp, cehennemin kapıları kapandığı ve şeytanların da zincire vurulduğu aydır. Bu mübarek ay ki oruçlu için biri, orucu açtığı zamanki sevinç ve diğeri de Rabbine kavuştuğu zamanki sevinç olmak üzere iki sevinç müjdelenmiştir. Bu mübarek ay ki oruçlunun ağzından çıkan kokunun, Allah indinde misk kokusundan daha hoş olduğu bildirilmiştir.” İfadeleri kullanıldı. 

RAMAZANI İBADETLERLE GEÇİRELİM

 Bu mübarek ayın ibadetlerle geçirilmesi gerektiği belirtilen mesajda, “Bu ay ki kim ki Allah Teala yolunda bir gün oruç tutsa, Allah onunla ateş arasına, genişliği sema ile arz arasını tutan bir hendek kılar, buyrulmuştur. Bu mübarek ay ki her kim Ramazan ayının faziletine inanarak ve karşılığını Allah’tan bekleyerek, Ramazan’ı ibadetle ihya ederse, geçmiş günahları bağışlanır, buyrulmuştur. Öyleyse idraki içinde bulunduğumuz Ramazan ayının kıymetini hakkıyla bilmeli, bu mübarek ayı maddi ve manevi hayır işlemek için büyük bir fırsat olarak görmeli, daha fazla sevap işlemeli ve günahlardan sakınmalıyız.” Denildi.

RAMAZANIN FEYZ VE BEREKETİNDEN İSTİFADE EDELİM

Peygamber Efendimizin bu ayın önemi hakkındaki hadislerine yer verilen mesajda, “Resûlullah(s.a.s.), Ramazan ayının değeri hakkında şöyle buyuruyor: “Eğer insanlar, Ramazan-ı Şerîf'in ne olduğunu lâyıkıyla bilselerdi, senenin tamamının Ramazan olmasını arzu ederlerdi.” (İbn-i Huzeyme, Sahîh, III, 190).Yine Ramazan’ı hakkıyla geçirme için de: “Cebrail(a.s.) bana göründü ve ‘Ramazan’a erişip de günahları affedilmeyen kimse rahmetten uzak olsun’ dedi. Ben de ‘âmin’ dedim.” buyurmuştur(Tirmizî, Daavât, 100).O halde idraki içinde olduğumuz bu mübarek Ramazan ayının feyz ve bereketinden gereği gibi istifade ederek işlediğimiz cürm ve günahlardan kurtulmanın gayreti içinde olmalıyız.” Açıklamasında bulunuldu.

GÜNAHTAN AZAMİ DERECEDE KAÇINALIM

 Oruç ayında günah işlemekten azami kaçınılması gerektiği belirtilen açıklamada, “Bu amaçla Ramazan-ı Şerif’te; Kur’an-ı Kerim kıraati, tevbe-i istiğfâr, dua, zikir ve tesbihat ile meşgul olalım. Oruçlarımızla nefsimizi dizginleyerek günah işlemekten sakınalım. Allah’ın rızasını kazandıracak salih ameller işleyelim. İmkânlarımız dâhilinde hayır ve hasenatta bulunup, fakir fukarayı gözeterek hayır dualarını almalı, oruçlu mümin kardeşlerimize iftar ettirmeli, akraba ve komşularımıza ikramlarda bulunmalıyız. “ ifadeleri kullanıldı.

ÜMMETİN KURTULUŞUNA VESİLE OLSUN

 Ramazanın ümmetin kurtuluşuna vesile olması temennisinde bulunulan açıklama, “Bu duygu ve düşüncelerle dünyanın dört bir tarafında zulüm ve esaret altında olan İslam Coğrafyasına esaret ve zulümden çıkış yoluna vesile olması dileğiyle Ramazan-ı Şerif’i tebrik ediyoruz.” İfadeleri ile son buldu.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55