,
  • BIST 9050.24
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 20 °C

İslami Cihad lideri Ramazan Abdullah Şallah için İstanbul'da gıyabi cenaze namazı kılındı

İslami Cihad lideri Ramazan Abdullah Şallah için İstanbul'da gıyabi cenaze namazı kılındı
Geçtiğimiz günlerde tedavi gördüğü hastanede vefat eden Filistin İslâmi Cihad Lideri Ramazan Abdullah Şallah için İstanbul Fatih Camii’nde ikindi namazına müteakiben gıyabi cenaze namazı kılındı.

Şafak 40 Platformu tarafından organize edilen gıyabi cenaze namazına Ramazan Şallah’ın kardeşi Dr. Ömer Abdullah Şallah, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin, uzun süre Gazze’de yaşayan Mehmet Kaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mehmet Kaya’nın kıldırdığı gıyabi cenaze namazının ardından konuşan merhum Ramazan Şallah’ın kardeşi Dr. Ömer Abdullah Şallah, öncelikle ağabeyinin fotoğrafının önünde durup asker selamı verdi.

6 Haziran 1967 yılında Kudüs’ün düştüğünü ve yine 6 Haziran 2020 tarihinde ise, Kudüs’ün öncülerinden olan Ramazan Şallah’ın vefat ettiğini hatırlatarak konuşmasına başlayan ağabey Şallah, bundan sonra Filistin bekçiliğini ağabeyinin yetiştirdiği insanların sürdüreceğini söyledi.

Şallah, “Ramazan Şallah bundan 2 yıl önce rahatsızlandı. Biz de onun hastalığının acısını duyduk. Daha sonra vefat etti. Mescid-i Aksanın bekçileri olan insanlar aynı şekilde onun acısını hissetti. Ebu Abdullah yürüyen bir Kur’an’dı. Ebu Abdullah dediğimiz zaman Mescid-i Aksa, direniş gelir. Ebu Abdullah denilince güneş gibi açık olan Kur’an’ın emirleri akla gelir. Ebu Abdullah, Müslümanların küçüklerini, büyüklerini, kadınlarını, kızlarını Allah için severdi. Cihadı, siyaseti, direnişi onda görürdük. Allah ona rahmet eylesin.” diye konuştu.

Şafak 40 Platformu adına basın açıklamasını ise, 15 Temmuz şehitlerinden Kemal Ekşi’nin babası Ekrem Ekşi okudu.

“Filistinliler İslam topraklarını ümmet adına koruyorlar”

Filistin cihadının önemli isimlerinden olan Ramazan Şallah’ın gıyabi cenaze namazını kılma için bir araya geldiklerini belirterek basın açıklamasını okumaya başlayan Ekşi, “İnsanlar arasında müminlere karşı en şiddetli olan siyonistler, Allah’ın mübarek ve mukaddes kıldığı Filistin topraklarını, özellikle Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı işgal altında tutmaya devam ediyorlar. Bu işgal karşısında ise, Filistinli kardeşlerimiz hem kendi vatanlarını hem de İslam topraklarını İslam ümmeti adına cephenin ön hattında savunmaya, bu toprakları işgalden kurtarmaya çalışıyorlar. Bunun için ağır bedeller ödüyorlar.” dedi.

“Filistin’in şiarı ve sembolü olan azizlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız”

Sözlerinin devamında Ekşi, “Bunun içindir ki Filistin’in bir yüzü Kudüs, bir yüzü Mescid-i Aksa iken, diğer yüzü direniş, cihad ve şehadettir. Filistin bir yüzü Ahmet Yasin, bir yüzü Abdülaziz Rantisi iken, diğer yüzü de Fethi Şikaki ve Ramazan Şallah’tır. Bunun için ümmet olarak Filistin davasından hiç kopmadığımız ve kopmayacağımız gibi Filistin’in şiarı ve sembolü olan azizlerimizi, yiğitlerimizi, liderlerimizi ve şehitlerimizi de hiçbir zaman unutmayacak, onlara vefa ve sadakatten asla ayrılmayacağız. Bunun için bu uğurda adanmış tüm şehitlere ve özellikle gıyabi cenaze namazını kıldığımız Filistin İslami Cihad Hareketi’nin merhum lideri Dr. Ramazan Abdullah Şallah’a selamlarımızı gönderiyoruz.” şeklinde konuştu.

Düzenlenen etkinlik, yapılan basın açıklamasının ardından EHLADER Başkanı Kadir Akaras tarafından yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55