,
  • BIST 8992.5
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

"İslam engellilere değer vermiştir"

"İslam engellilere değer vermiştir"
Adıyaman Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle düzenlenen programda İslam'ın engellilere verdiği değere dikkat çekildi.

​3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Adıyaman Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda, İslam'ın engellilere verdiği değere dikkat çekildi.

Adıyaman Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle program düzenlendi.

Programda engelli çocukların harfane geceleri gösterisi ve görme engelli Şevket Çalğan'ın Brail alfabesiyle Kur'an-ı Kerim okudu.

Engellilerin sadece bir gün anılmaması gerektiğini belirten Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, "Şüphesiz engelli kardeşlerimizin sorunları, ihtiyaçlarını, sıkıntılarını bir güne hapsedip konuşmak mümkün değildir, doğru da değildir. Bununla birlikte engellilerimizin ihtiyaçlarını sıkıntılarını tüm toplumun dikkatini çekmesi, bir halka oluşturması açısından ve engellilerimizin haklarını tam ve eşit sağlanması açısından bu tür günler önemlidir. Dünyadan nüfusunun yüzde 11 civarında ülkemizde ise yüzde 13 civarındadır engelli var. Engelli nüfusunu aileleriyle birlikte düşündüğümüzde nüfusumuzun 30-40 milyonunu çok yakından ilgilendiriyor. Bu nedenle engelli kardeşlerimizin meselesini kamu ve özel sektör kuruluşlarımızın, Sivil Toplum Örgütlerimizin ve toplumun her kesiminin öncelikli meselesidir." dedi.

İslam engellilere değer vermiştir

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, İslam medeniyetinin engellilere verdiği değere dikkat çekerek, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü her ne kadar 1992'de ilan edilmişse de bizim medeniyetimiz ve kültürümüz bunlara takılmadı baştan beri engellilerin haklarına sahip çıkmıştır. Kur'an-ı Kerim'in Abese suresinin ilk ayetlerini de Allahu Teâlâ Peygamber Efendimizi uyararak engellilere ne kadar değer vermiş olduğun bize gösteriyor, bu da bizim için ciddi bir uyarıdır. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Medine dışına çıktığı zaman kendi yerine vekil olarak Abdullah Bin Ümmü Mektum'u görme engelli olan sahabeyi bırakıyordu. Yüce Allah bir Kutsi Hadisinde buyuruyor ki 'İki gözünü aldığım bir kulum sabrederse ona cennetimi veririm.' diyor Dolayısıyla eşref-i mahlûkat olan insanın Allah katındaki değeri takvayladır." ifadelerini kullandı.

Adıyaman Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi Çelik ise "Engellilerimiz bizim için sadece 3 Aralık da değil, her gün hatırlanası ve şartlarının iyileştirilmesi gereken toplumumuzun önemli bir parçasıdır. Allah'a şükürler olsun ki insanların birbirine üstünlüğü ancak ve ancak takva noktasında olabileceğini bildiren ve bütün insanların eşit olduğunu bildiren bir dini inancımız var. Söz konusu çocuk, kadın, yaşlı, engelli, aile ve toplum hayatı, dahası dezavantajlı kardeşlerimiz olunca hiçbir fedakârlığı esirgemeyen bir anlayışımız var. Peygamber Efendimizin hadis-i şerifinde buyurduğu gibi 'Allah sizin görünüşlerinize ve mallarına bakmaz, ancak ve ancak kalplerine ve amellerine bakar.' Uzun yıllara kendine bakamayacak drece ağır engelli bulunan vatandaşlarımız, adeta mahkum gibi yaşıyor, duvarların arkasına saklanıyor. 2007 yılında Bakanlığımızın başlattığı Evde Bakım Hizmeti uygulamasıyla engelli kardeşlerimiz, kendi yakınlarının yanında bakım hizmetini rahatça almaya başladışLar." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55