,
  • BIST 10319.96
  • Altın 2465.437
  • Dolar 32.2606
  • Euro 35.0379
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 16 °C

"İslam dünyasının birliğine en fazla ihtiyaç hissedilen günlerden geçiyoruz"

"İslam dünyasının birliğine en fazla ihtiyaç hissedilen günlerden geçiyoruz"
​İslam dünyasının birliğine en fazla ihtiyaç hissedilen günlerden geçildiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu dönemde İslam ülkelerinin aralarındaki yapay sorunları bir tarafa bırakarak yekvücut olmaları, kenetlenmeleri gerekiyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh ile birlikte gerçekleştirdikleri baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, iki ülke arasındaki anlaşmaların imza töreninden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cibuti Cumhurbaşkanı Guelleh yaptıkları görüşmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

1977 yılında bağımsızlığını kazanan Cibuti’nin bu sene 40. kuruluş yıl dönümünü kutladığına işaret Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cibuti Cumhurbaşkanı Guelleh’in nezdinde tüm Cibutilileri tebrik etti.

Cibuti Cumhurbaşkanı Guelleh’in, her zaman Türkiye’nin yanında olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisinin 15 Temmuz hain darbe girişiminden hemen sonra Türkiye’ye desteğini açıkça ortaya koyduğunu ve Cibuti’nin FETÖ terör örgütüne karşı gerekli tedbirleri ilk önce alan dost ülkelerden olduğunu vurguladı ve kendilerine teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İslam dünyasının birliğine en fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemde İslam ülkelerinin aralarındaki yapay sorunları bir tarafa bırakarak yekvücut olmaları, birbirlerine kenetlenmeleri gerekiyor." dedi.

Cibuti Cumhurbaşkanı Guelleh’in ziyaretini İslam ülkeleri arasındaki dayanışmanın güçlendirilmesi açısından önemli olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta İstanbul’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Liderler Zirvesi’ne Cibuti’nin başbakan düzeyinde katıldığını hatırlattı ve Kudüs’e sahip çıktıkları için Cibuti Cumhurbaşkanı Guelleh’e ayrıca teşekkür ettiğini belirtti.

"Kudüs’le ilgili karar tasarısını Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na taşıyacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da her açıdan çok başarılı bir zirve gerçekleştirdiklerini, Kudüs’ün kutsiyetinin ve tarihî statüsünün korunması noktasında kritik kararlar aldıklarını söyledi ve devamında şu açıklamalarda bulundu: "Bildiğiniz gibi mesele dün itibarıyla Birleşmiş Milletler zeminine taşındı. Kudüs’ün tarihî statüsünü değiştirecek bu tehlikeli hamleyi önleme amacıyla BM Güvenlik Konseyi’ne sunulan karar tasarısı maalesef Amerika Birleşik Devletleri’nin vetosuna takıldı. Karar tasarısının diğer 14 ülkenin tamamı tarafından desteklenmiş olması önemli ve manidardır. Şimdi inşallah bu tasarıyı BM Genel Kurulu’na taşıyacağız, uluslararası toplumun Genel Kurul’da adalet, hakkaniyet ve barıştan yana güçlü bir tavır sergileyeceğine inanıyorum. Genel Kurul’da 3’te 2’lik bir destek aslında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ndeki bu kararın adeta reddi anlamına gelecektir."

Açıklamasında BM üyesi tüm ülkeleri Kudüs’ün tarihî statüsüne sahip çıkmaya davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye olarak bu meselenin sonuna kadar takipçisi olmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Kudüs konusunda göstermiş olduğu liderlikten ve İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Olağanüstü Zirvesi’ni toplamasından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik eden Cibuti Cumhurbaşkanı Guelleh, "Biz Cibuti olarak, Somali halkı için yapmış olduklarınız ve yapacaklarınız için, aslında insanlığın tamamı için yaptığınız şeylerde sizin her zaman yanınızda olacağız." şeklinde konuştu.

Basın toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cibuti Cumhurbaşkanı Guelleh onuruna Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde resmî akşam yemeği verdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55