,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 19 °C

İŞKUR'dan Engelliler İçin Özel Birim

İŞKUR'dan Engelliler İçin Özel Birim
Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Besim Eviz, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nı kutlayarak, 19 proje ile 106 engellinin meslek sahibi yapıldığını belirtti.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Besim Eviz 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebeti ile açıklama yaptı. “Çalışma hayatına katılabilen engellilerin önemli bir insan kaynağı ve hizmete layık bir hedef kitlesi olduğunu belirterek, "Engelli kardeşlerimizin çalışma hayatına tam katılımlarının sağlanması açısından istihdam edilip iş bulmaları, işgücü piyasasında aktif yer alabilmeleri için mesleki eğitimleri ve doğrudan üretim mekanizmalarında görevlendirilmeleri sosyo-ekonomik kalkınmanın bir göstergesidir.” dedi.

Ülke nüfusunun yaklaşık % 10’nun engelli vatandaşların oluşturduğu düşünüldüğünde engelli olmanın bir kusur olmadığını, hepimizin engelli olma potansiyeli taşıdığımız gerçeğini unutmamamız gerektiğine işaret eden Eviz, "Bu açıdan engellilerin sorunlarına duyarlı olmak ve onların iş yaşamı içinde rahatlıkla yerlerini alabilecek şartları oluşturmak için işverenlerimizin desteğine ihtiyaç vardır." ifadelerini kullandı.

Eviz, sözlerine şöyle devam etti. “Batman İŞKUR olarak engelli kardeşlerimizin hem meslek edinmeleri hem de edindikleri mesleklerde istihdamlarının sağlanması için önemli projeler ve çalışmalar yürütüyoruz. Bu anlamda 2017-2018 yılında toplam 16 meslek dalında yaklaşık 1.250.000 TL bütçe ile 19 projenin altına imza atarak bu projeler ile 106 engelli vatandaşımızın meslek sahibi olması sağlanmıştır. Ayrıca 13 engelli vatandaşımıza kendi işlerini kurmaları amacıyla hibe desteği verilmiştir. Özel sektör İşverenlerimiz ile yaptığımız tüm çalışmalarda engelli kardeşlerimizin istidam sorunlarının çözümü; bizim için yasal ve öncelikli bir görevdir ve her işverenimizin engelli istihdamını artırma noktasında duyarlı olmaya çağırıyoruz."

Eviz açıklamasının sonunda şu ifadeşelere yer verdi: "İŞKUR olarak engelli kardeşlerimizin Kurumumuz olanaklarından daha fazla istifade edebilmeleri ve iş-işlemlerinin kesintisiz sündürülmesi amacıyla yakın bir zamanda “Engelli İş Koçu” uygulamasına hayata geçireceğiz. Bu uygulama ile alanında uzman 4 arkadaşımız engelli vatandaşlarımıza yönelik özel hizmet sunacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, engellerin mutluluk ve yaşama sevincine hiçbir şeyin engel olmaması temennisiyle  tüm engelli vatandaşlarımızın Engelliler Haftası’nı kutluyorum.                                                                                               

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55