,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 22 °C

İŞKUR Gençlerin İstihdamında Türkiye Birincisi

İŞKUR Gençlerin İstihdamında Türkiye Birincisi
Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Türkiye Geneli İŞKUR İl Müdürlükleri arasında yapılan performans değerlendirmesinde İmalat Sektöründe İŞBAŞI Eğitimi Katılımcı Sayısına Türkiye 1. oldu.

Batman Çalışma ve  İş Kurumu İl Müdürlüğü, Türkiye Geneli İŞKUR İl Müdürlükleri arasında yapılan performans değerlendirmesinde İmalat Sektöründe İŞBAŞI Eğitimi Katılımcı Sayısı, 15-29 Yaş Arası İŞBAŞI Eğitimi Katılımcı Sayısı ve Uzun Süreli İşsizlerin İşe Yerleştirmesinde Türkiye 1. oldu.

besim-eviz-003.jpg

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Besim Eviz, "Batman İŞKUR 2018 yılı ilk 5 ayında 81 il içerisinde İmalat Sektöründe İŞBAŞI Eğitimi Katılımcı Sayısı, 15-29 Yaş Arası İŞBAŞI Eğitimi Katılımcı Sayısı ve Uzun Süreli İşsizlerin İşe Yerleştirmesinde Türkiye 1. oldu." dedi.

 

UZUN SÜRELİ İŞSİZLERİN İŞLE BULUŞTURULMASI

Başarı performansının, işverenlerle yapılan aktif iletişim ve kurum hizmetlerini tanıtım çalışmaları neticesinde gerçekleştirildiğini söyleyen Eviz, " Hamdolsun ki bu başarımız göreve geldiğimiz 2012 yılından bu yana sürekli artarak gerçekleşmiştir. Genç, Kadın ve Engellilerin iş bulma ve işe yerleştirilmesine yönelik projeler geliştirmeye gayret ediyoruz. Batman İŞKUR olarak 2018 yılının henüz 5 ayını geride bırakmışken özel sektör işe yerleştirmesinde 1500’ün üzerinde istihdam sağlamıştır. Uzun süreli işsizlerimizin istihdam edilebilirliklerini artırmaya yönelik Türkiye’de ilk defa uygulanan, alanında uzman İş ve meslek danışmanlarından oluşan   “İş Bulma Atölyesi” uygulaması ile uzun süredir işsiz olan vatandaşlarımızın iş bulmalarına olanak sağlanmıştır ve bu alanda Türkiye geneli yapılan değerlendirmede birinciliği  elde ettik.”

İŞBAŞI EĞİTİMİNİN % 50’Sİ GENÇLER OLDU

Eviz: “ 2018 yılı içerisinde özel sektör işyerleriyle yapılan işbirliği neticesinde 3.335 kişiye istihdam sağladık ve bu istihdamın yaklaşık % 50’si genç işsizlerden sağlanmasından dolayı bu alanda da Türkiye 1.’liği elde ettik. İŞBAŞI Eğitim Programları ile farklı sektörlerde 3 ila 9 ay arası sürelerde katılımcılara asgari ücret ve GSS primleri İŞKUR tarafından karşılanarak gençlerin meslek edinmeleri sağlanırken işverenlere kalifiye eleman sağlamış oluyoruz. “

BATMAN ÜRETİMLE BÜYÜYOR

“Özel Sektör İşverenlerinin Bölgemizde uygulanan teşviklerden faydalanarak kurmuş oldukları fabrikaların İŞKUR’dan talep ettiği 3.335 kişilik İşbaşı Eğitim Programının 1537’si imalat sektöründen olması bizleri ayrıca sevindirmiştir.” dedi.

Türkiye birinciliği sıralamasının tesadüfi olmayıp ekip olarak kurumsal ve profesyonel çalışmalar sonucu ortaya çıktığını belirten Eviz, "Kurumsal işbirliğimizi destekleyen tüm kamu ve özel sektör yetkililerine şükran borçluyuz. İl Müdürlüğü olarak istihdamı artırma çalışmalarımız artarak devam edecektir." diye konuştu.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55