,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2491.05
  • Dolar 32.5468
  • Euro 34.7226
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C

İŞKUR Bingöl'de 248 kişiyi istihdam edecek

İŞKUR Bingöl'de 248 kişiyi istihdam edecek
İŞKUR Bingöl İl Müdürlüğü tarafından, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında alımı yapılacak 248 kişinin 8 ay süreyle istihdam edileceği belirtildi.

İŞKUR, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Bingöl'de 248 kişiyi 8 ay süreyle istihdam edecek.

Konuyla ilgili İŞKUR'un yaptığı açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde 168, Genç,  Solhan ve Karlıova ilçelerinde 20'şer, Yedisu, Kiğı,  Adaklı ve Yayladere ilçe milli eğitim müdürlüklerinde de 5'er kişi olmak üzere toplam 248 kişinin 9 Ekim 2017 ile 30 Haziran 2018 tarihleri arasında istihdam edileceği bildirildi.

18-22 Eylül 2017 tarihleri arasında başvuruların yapılacağının kaydedildiği açıklamada, "Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilçe milli eğitim müdürlüklerinde 8 ay süreyle istihdam edilecek kişilere yönelik yapılacak alımlar için başvuruda bulunacakların İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, emekli ve malul aylığı almamak, öğrenci olmamak, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri katılabilir. TYÇP ilanında belirtilen şartları taşımayan ya da TYÇP'nin aksamasına ve başarısız olmasına sebep olabilecek olan başvurular geçersiz sayılır. Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kişiler TYÇP'ye katılamaz. Güvenlik sorgusu sonucu olumsuz çıkanlar programa başlamış olsalar dahi çıkarılırlar. İstihdamında güçlük çekilenler öncelikli olup, bunlar arasında öncelik sıralaması bulunmamaktadır. Katılımcılar, Sosyal Yardımlaşma Vakfında dosyası olanlardan seçilecektir." denildi.

Katılımcıların belirtilen bütün şartları taşımalarının zorunluğu olduğunun vurgulandığı açıklamada, başvuru süresi sona erdikten sonra yeni katılımcı başvurusu alınmayacağı ifade edildi.

Son olarak açıklamada, "Başvurular, İŞKUR Bingöl İl Müdürlüğüne şahsen yapılabileceği gibi www.iskur.gov.tr adresi üzerinden de yapılabilecek. Bir katılımcı aynı kurum veya kuruluşla düzenlenen TYP'den en fazla 18 ay yararlanabilir. Tüm programlar 9 Ekim 2017'de başlayacak, 30 Haziran 2018'de sona erecektir." diye belirtildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55