,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 20 °C

​"İşimizi geri istiyoruz"

​"İşimizi geri istiyoruz"
Diyarbakır'da kayyum döneminde işe alınan işçiler, HDP'li belediyeler tarafından işten çıkarıldıklarını belirterek tekrar işe alınmalarını talep etti.

Diyarbakır Büyükşehir, Kayapınar, Sur, Lice, Kocaköy belediyeleri tarafından kayyum döneminde işe alınan işçilerin işten çıkarılması Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen basın açıklamasıyla protesto edildi.

Anadolu Kamuda Çalışan Şehit ve Gazi Aileleri Derneği tarafından düzenlenen basın açıklamasında belediyelerin bu haksızlıktan vazgeçerek işçilerin geri dönmesi talep edildi.

Basın açıklamasını Anadolu Kamuda Çalışan Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Büyükburç okudu.

Diyarbakır halkına hizmet etmekten başka herhangi bir suçları olmayan emekçilerin haklarını sonuna kadar savunacaklarını belirten Büyükburç, 2016'dan bu yana hizmet alımıyla işe başlatılan taşeron işçilerin tek taraflı olarak iş akitlerinin hiçbir gerekçe olmadan feshedildiğini söyledi.

Büyükburç, "Belediyelerde yaklaşık 3 yıldır işlerinde çalışan, halkımıza kendi aileleri gibi hizmet eden, halkın sorunlarını dinleyip çözüm üreten kardeşlerimiz adeta kullanım tarihi geçmiş bir meta gibi Kurban Bayramı öncesi kapının önüne bırakılmıştır." ifadelerini kullandı.

Emekçilerin görevlerine dönmeleri için hukuksal süreci başlattıklarını hatırlatan Büyükburç, "Kandilden emir alan HDP Belediye Başkanları, meclis üyeleri aldıkları işçi kıyım kararı ile emekçi Diyarbakırlılara ihanet etmiştir. Kayyum hizmetinden şikayet edenler maalesef yönettikleri belediyelerde şimdi kıyım yapmaktadırlar." şeklinde konuştu.

Büyükburç, "Biz bu kentin yaşayanlarıyız, evlatlarıyız. Geldiğiniz günden bu yana halka hizmet etmek yerine emekçi kardeşlerimizle uğraştınız. İlimizin onca sorunu dururken bünyenizde çalışan ve ailesinin nafakasını kazanmak dışında hiçbir düşüncesi olmayan emekçilere karşı bu tutumunuzu nefret ve şiddet ile kınıyoruz." diye belirtti.

"İşten çıkarılanların işe iadelerinin sağlanmasını istiyoruz"

Belediyelerin, bu tutumuyla hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklarına vurgu yapan Büyükburç, "31 Mart Yerel Seçimlerden sonra göreve gelen yeni yönetimce, kayyum döneminde işe alınan personellere Kandil'den gelen emirlerle 267 kardeşimizi sebepsiz olarak işten çıkarılmış, iş akitlerine son verilmiştir. İşten çıkarılan kardeşlerimizin bir an önce işe iadelerinin sağlanmasını istiyoruz." dedi.

Yetkililere seslenen Büyükburç, "Bizler devlet büyüklerimize sesleniyoruz ve göreve çağırıyoruz: Bir devlet kurumu Kandil ile yönetilemez. Şehrimizin hizmete ihtiyacı vardır. Demokrasi, kardeşlik, barış naraları atanlar, Diyarbakır'ın vekilleri, nerelerdesiniz?" ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55