,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

İşgalcilerin harabeye çevirdiği Filistin’e yardım kampanyası başlatıldı

İşgalcilerin harabeye çevirdiği Filistin’e yardım kampanyası başlatıldı
Batman’da bir araya gelen onlarca sivil toplum kuruluşu, siyonist işgal rejimi tarafından düzenlenen saldırılarda harabeye dönen Filistin için yardım kampanyası başlattı.

 

Memur-Sen Batman İl Başkanlığından düzenlenen basın açıklamasına birçok sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri destek verdi.

Burada yapılan basın açıklamasını okuyan Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Şehmus Temiz, Filistinlilerin ihtiyaçlarını tereddütsüz ve eksiksiz karşılamaları gerektiğini söyledi.

İşgal rejiminin saldırısı altındaki Mescid-i Aksa’nın Peygamberimizin Müslümanlara emaneti olduğunu anımsatan Temiz, bu emanete sahip çıkmanın Müslümanların boynunun borcu olduğunu belirtti.

“Kardeşlerimiz zulümlere maruz kalmaktadır”

Temiz, “Bugün, terör devleti israil tarafından işgal edilen Mescid-i Aksa, bir avuç kahraman Filistinli kardeşimiz tarafından savunulmaktadır. Bu savunma yapılırken, kardeşlerimiz çok büyük zulümlere maruz kalmaktadır. Evleri yıkılmakta, ağaçları kesilmekte, şehirleri uçaklarla bombalanmakta, okul, hastane, baraj ve yaşama dair ne varsa hedef alınmaktadır. Terör fiilinin içini tam olarak dolduran barbar kavim israil, kardeşlerimizi, çocuk, kadın, yaşlı dinlemeden, uçak ve helikopterlerle katletmektedir.” ifadelerini kullandı.

  

“Bizim buradan bunu izlememiz beklenemez”

Kurulduğu günden bugüne, her geçen gün siyonistlerin Müslümanlara zulümlerini artırdığına işaret eden Temiz, şöyle devam etti:

“Kardeşlerimizi bıktırmaya çalışan terör devletine, kardeşlerimiz tüm kayıplarına rağmen boyun eğmiyor, tam tersine mücadelenin dozunu artırıyorlar. Kardeşlerimiz, bizim Mescidimiz, bizim kıblemiz, bizim izzetimiz için mücadele ederken, bizim buradan bunu izlememiz beklenemez. Dua ediyoruz, devlet büyüklerine haykırıyoruz, kamuoyunu hareketlendirmeye çalışıyoruz ama yetmez.”

“Filistinli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını tereddütsüz ve eksiksiz karşılamamız gerekir”

Artık fiili olarak da harekete geçilmesi gerekliğini söyleyen Temiz, “En azından maddi ihtiyaçlarını karşılamamız gerekir. Onlar canları ile cebelleşirken, ekmek, su, elektrik, ilaç, okul, köprü, yol ile uğraşmamaları gerekir. Bizim kardeşlerimizin bu ihtiyaçlarını tereddütsüz ve eksiksiz karşılamamız gerekir. Kardeşlerimizi destekleyerek ayakta tutarken, düşmanı da zayıflatacak hamleler yapmamız gerekir. Bunun için gündemi sürekli canlı tutmalı, düşmanın en zayıf olduğu noktaya odaklanmalıyız. Onları can damarından, ticaretinden vurup zayıflatmalıyız. Marka bağımlılığından vazgeçip, kardeşlerimizin başına düşen bombaları finanse eden ürünleri kullanmamalıyız.” diye konuştu.

  

“Yapacaklarımız yardım değil borç ödeme hükmündedir”

Temiz konuşmasının sonunda, “Bu bilinci oturtmak ve bizim izzetimiz için savaşan kardeşlerimizin yaralarını sarmak için bir yardım kampanyası başlatıyoruz. İsmi yardım kampanyası olmasa da, yapacaklarımız yardım değil borç ödeme hükmündedir. Çünkü o kahraman kardeşlerimiz, bizim için savaşıyor ve biz onlara borçluyuz.” dedi.

Basın açıklamasının ardından Filistin’e nakdi yardım yapmak isteyenler için de 25 ve 50 TL’lik çekler hazırlandığı kaydedildi.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55