,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 14 °C

İş Kadını Belgin Aksoy, 3.7 Trilyon Dolarlık Sektörün “Lider Kadını” Seçildi

İş Kadını Belgin Aksoy, 3.7 Trilyon Dolarlık Sektörün “Lider Kadını” Seçildi
Türkiye’nin dünyaya hediye ettiği tek gün olan “Global Wellness Day”in kurucusu Belgin Aksoy, sektörün en prestijli ödülü “Leading Woman in Wellness 2016 - Wellness Sektörünün Lider Kadını” ödülüne layık görüldü.

50 ülkeden üst düzey delegelerin katımıyla Avusturya’da gerçekleştirilen toplantıda Global Wellness Yönetim Kurulu tarafından ödüllendirilen Aksoy, tarihi bir başarı elde etti. Aksoy bu ödülü, Global Wellness Day'in dünyada 90 ülkede kutlanmasını sağladığı ve bu zorlu yolda kararlılıkla yürüyerek milyonların hayatlarını değiştirdiği için almaya hak kazandı.

 

Başarılı iş kadını Belgin Aksoy, bugün 3.7 trilyon dolarlık büyüklüğe ulaşan Wellness-spa sektörünün en prestijli ödülü olan “Leading Woman in Wellness 2016-Wellness Sektörünün Lider Kadını” ödülüne layık görüldü. 10’ncu yılını kutlayan Global Wellness Zirvesi’nde bir Türk kadını olarak tarihi bir başarıya imza atan Belgin Aksoy, Aksoy, Türkiye’nin dünyaya hediye ettiği tek gün olan ve bugün dünyanın 90 ülkesinde 3 binden fazla noktada kutlanan “Global Wellness Day”in kurucusu olarak sektöründe en tanınan isimlerin başında geliyor.

 

Global Wellness Zirvesi bu yıl Avusturya’nın Kitzbühel bölgesindeki Tyrol’de 50 ülkeden devlet yetkilileri ve özel sektör temsilcilerinden oluşan 500 üst düzey delegenin katılımıyla düzenlendi. Wellness-spa sektörünün en prestijli toplantısı olan Global Wellness Zirvesi’nde yönetim kurulunun oybirliği ile bu büyük ödülü alan Aksoy, ‘Bir gün tüm yaşamınızı değiştirebilir' sloganıyla hayata geçirdiğimiz Global Wellness Day bu ödülü kazanmamdaki en büyük etken. Başta Global Wellness Yönetim Kurulu olmak üzere zirveye katılan tüm delegeler Türkiye’nin dünyaya hediye ettiği Global Wellness Day için kararlı adımlar attığımız ve milyonların hayatlarını değiştirdiğimiz için dünya wellness sektörüne liderlik eden kadın olduğum fikrinde birleştiler” dedi.

 

Her Haziran ayının ikinci cumartesi günü çeşitli etkinliklerle kutlanan “Global Wellness Day”in kurucusu Belgin Aksoy, ödül töreninde yaptığı konuşmada bu hareketin 5 yıl gibi kısa bir sürede, Türkiye’den 7 kıtaya yayıldığını da belirterek “Bir Türk kadını olarak sektörümüzün en değerli ödülünü kazandığım için büyük bir gurur ve mutluluk yaşıyorum. Bu ödül aynı zamanda Türkiye’nin tanıtımı için de büyük öneme sahip. Dünyanın en doğusundan en batısına kadar çok geniş bir coğrafyada kutlanan Global Wellness Day, insanlara hayatlarında 365 gün iyi olmalarını sağlayacak değişiklikler yapmaları için ilham verme amacını taşıyor” şeklinde konuştu. Aksoy, sözlerine şöyle devam etti:

 

“Dünya Ekonomik Forumu’nun bir araştırmasına göre; tüm dünyada sağlık sorunlarından doğan maliyetler önümüzdeki 20 yıl içerisinde 47 trilyon dolar seviyesine ulaşacak. Bir başka deyişle, bu rakam bu yıl gerçekleşen küresel GDP (Gayrisafi Yurtiçi Hasıla)’nin yüzde 50’sine yakın. İyi yaşam ve dolayısıyla fiziksel ve ruhsal sağlığın korunması konusundaki farkındalığa tüm dünyanın ihtiyacı var. Öyle ki; fiziksel ve ruhsal sağlığınızı kaybettiğinizde, bunun aileler, toplumlar ve küresel ekonomiler üzerindeki etkisi yadsınamaz derecede olumsuz oluyor.

 

Hastalığı daha ortaya çıkmadan engellemek inanın büyük oranda bizim elimizde. Bu amaçla çıktığımız bu emek dolu yolculuğun başlangıç noktası bir hayaldi belki ama bu hayal öylesine organik bir şekilde büyüdü ve tüm dünyadan insanların güçlerini birleştirmesiyle gerçeğe dönüştü. Ve bugün 90 ülkeye ulaştı. Yaptığımız araştırmalar gösteriyor ki, 2017 yılının sonunda ‘Bir gün tüm yaşamınızı değiştirebilir’ sloganıyla Türkiye’den doğan Global Wellness Day, 150 ülkede kutlanıyor olacak. Ayrıca Birleşmiş Milletler’in etkinlik takvimine girme hedefimizde bulunuyor.”

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55