,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 20 °C

İş dünyasından FETÖ davalarına ilk müdahillik talebi İTO’dan

İş dünyasından FETÖ davalarına ilk müdahillik talebi İTO’dan
İstanbul Ticaret Odası, İTO üyesi olan 400 bin şirket adına, FETÖ/PDY darbe girişimiyle ilgili İstanbul’daki ana davaya müdahillik talebinde bulundu.

İstanbul Ticaret Odası, İTO üyesi olan 400 bin şirket adına, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) darbe girişimiyle ilgili İstanbul’daki ana davaya müdahillik talebinde bulundu.

İTO Meclis Başkanı Şekib Avdagiç ve Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, zarar gören sıfatıyla müdahil olma talebi dilekçesini 19 Temmuz Çarşamba günü (bugün) İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na sundu.

İTO heyeti, İstanbul Adalet Sarayı önünde bir basın bildirisi ile Oda üyeleri adına sunulan dilekçede yer alan başvuru gerekçelerini açıkladı.

İTO Meclis Başkanı Şekib Avdagiç, 15 Temmuz’un ülkemizin geleceğine ve ekonomik inkişafa vurulmak istenen bir darbe olduğunu belirtti.

Avdagiç, “İTO’nun zarar gören sıfatıyla bu davaya katılma talebinde bulunmasını, Oda’nın kurumsal varlığı ve üyelerinin çıkarları açısından zorunlu bir görevi olarak görüyoruz” dedi.

İTO BAŞKANI ÇAĞLAR: YAŞANANLARIN

EKONOMİ CEPHESİNDEKİ HESABI DA SORULMALI

İTO adına davaya katılma talebinde bulunan İTO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, FETÖ/PDY darbe girişimiyle ilgili ana davaya müdahillik talebini tarihi bir misyon olarak gördüklerini söyledi.

Çağlar, şöyle devam etti: “15 Temmuz’un içte ve dıştaki failleri menfur emellerine ulaşamamış olsalar da, ülkemizin ve iş dünyamızın 15 Temmuz gecesinin sonuçlarıyla ilgili yaşadığı ağır stres ve zarar, büyük ve tarihidir. Bu süreçte İstanbul Ticaret Odası olarak, üyemizin hakkının takipçisi olmak boynumuzun borcu, en doğal vazifemizdir. İnanıyorum ki verilecek kararlar, yaşananların ekonomi cephesindeki hesabının sorulabilmesi adına bir ilk olacak ve örnek teşkil edecek. Böylesi önemli bir sorumluluk da elbette Türkiye’nin en büyük odası İstanbul Ticaret Odası’na düşerdi. İstanbul Ticaret Odası olarak darbe girişiminde bulunanların hak ettikleri şekilde cezalandırılmaları için müdahil olarak katılmayı talep ediyoruz. Türk özel sektörünün en büyük temsilcilerinden biri olarak, bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız.”

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55