,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2509.35
  • Dolar 32.5753
  • Euro 34.7611
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 18 °C

İran’dan Putin’e nükleer mesajı

İran’dan Putin’e nükleer mesajı
ABD’nin, nükleer faaliyetlerden çekilmesiyle başlayan diplomasi krizine karşı İran’dan yeni hamle geldi.

İran İslam inkılabı Rehberi Ayetullah Ali Hamanei, dış politika danışmanı Ali Ekber Velayeti’yi Moskova’ya gönderiyor.

ABD’nin, nükleer faaliyetlerden çekilmesiyle başlayan diplomasi krizine karşı İran’dan yeni hamle geldi.

İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Ali Hamanei, dış politika danışmanı Ali Ekber Velayeti ile Rusya Devlet Başkanı Vilademir Putin’e bir mesaj gönderecek.

İran dışişleri bakanlığından yapılan açıklamada, Ali Ekber Velayeti’nin yarın (Çarşamba)  Rusya’ya gideceği ve Velayeti’nin Moskova temaslarında Rusya Devlet Başkanı Putin’le görüşerek, Hamanei’nin mesajını Putin’e ileteceği belirtildi. 

“İran ve Rusya ilişkileri oldukça önemlidir”

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasimi’nin yaptığı açıklamada, Ali Ekber Velayeti’nin, Ayetullah Hamanei ve Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin mesajını Putin’e götüreceğini belirterek, “İran ve Rusya ilişkileri oldukça önemlidir. Rusya, BM güvenlik konseyinin daimi üyesidir ve Nükleer müzakerelerde bulunan bir ülkedir. Rusya ile müzakereler diğer ülkelerden daha fazla yapılmıştır.” diye konuştu.

“İran İslam Cumhuriyeti birçok ülkeye özel temsilciler gönderdi”

ABD’nin nükleer anlaşmadan çekilmesinden sonra, İran diğer ülkelere görüşlerini ve tutumlarını anlattığını belirten Behram Kasimi, “ABD başkanı Trump’un yaptığı yanlış ve çok yönlü uluslararası nükleer anlaşmadan çekilmesinden sonra İran İslam Cumhuriyeti, birçok ülkeye özel temsilciler gönderdi. ABD’nin tutumları ve uluslararası yasalara aykırı davranışları hakkında görüşler aktarıldı.” diye konuştu.

“İran ve Rusya ortak çıkarlar ve ortak kaygıları paylaşıyorlar”

Ali Ekber Velayeti, özel temsilci olarak, İran’ın nükleer anlaşmayla ilgili görüşlerini anlatmak üzere Çin ve Rusya’ya gidecek.

Velayeti’nin yarın gerçekleşecek Moskova ziyaretinde dışişleri bakanlığından da bir heyetin Velayeti’ye eşlik edeceğini belirten Kasimi, “Moskova ve Tahran ilişkileri çok önemli,   bölgesel ve uluslararası alanda ortak çıkarlar ve ortak kaygıları paylaşıyorlar. Velayeti’nin Moskova temasları, Putin’le görüşmesi İran’lı üst düzey yetkililerin mesajları teslim edecek olması çok önemli.” diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55